PÁRA-TOK

Szûcs Edit
 kosztüm fikciói 0.2
...a nagysikerû "TESTSZÖVET" folytatása! a   MU SZÍNHÁZban
2005. 10. 29.   20h és 21,30h

A "PÁRA-TOK" ruhabemutató, de mégsem az. Az öltözékek "testmaszkok" amik már készülésükkor speciális szituációt követelnek maguknak, nem csak viselõit igyekeznek átlényegíteni, hanem a társalkotók attraktív közremûködésével, a befogadójának gondolkodását is.

A "PÁRA-TOK" egy műfajilag nehezen behatárolható előadás, amely - ha szükséges - vizuális színházként határozható meg.

A "PÁRA-TOK" ruhabemutató, de mégsem az. Az öltözékek "testmaszkok" amik már készülésükkor speciális szituációt követelnek maguknak, nem csak viselőit igyekeznek átlényegíteni, hanem a társalkotók attraktív közreműködésével, a befogadójának gondolkodását is.

A "PÁRA-TOK" rendkívüli kosztümbemutató, amely arról az ősi vágyról szól, amely az embert arra készteti, hogy saját személyiségét elfedve, más alakot öltve kifeszítse saját lényének határait.
Szűcs Edit jelmeztervezőként -1991-től - számtalan különböző hazai és külföldi színházi produkció és film jelmezeinek létrehozása mellett, folyamatosan készít fikciós terveket, modelleket.
Az emberi test és a matéria összefüggéseiben kutatja a vizuális színház kereteinek lehetőségeit és határait. Az általa testmaszkoknak nevezett, önálló jelmezvíziók a különböző alternatív anyaghasználat és a forma inspirációjával, kézműves technikával egyedi kivitelezéssel készülnek.   Október 29.-én Hudi László rendező, Árvai György látványtervező, Kántor Kata koreográfus, valamint tíz ismert táncművész és színész készít speciális színházi produkciót a felkínált jelmezek inspirációjával. 


 Koncepció, látvány  Szűcs Edit, Árvai György

Alkotótársak:
Rendezés  Hudi László
Koreográfia  Kántor Kata
Szolóimprovizáció Gergye Krisztián
Zene   THE RESIDENTS,  Árvai György
Smink:   Titkos Bernadett
Haj:    Kenyeres Attila
Világítás  Payer Ferenc
Fellépők: Dékány Edit, Dombi Katalin, Fülöp Tímea, Garai Júlia, Kántor Kata, Kovács Martina, Lex Alexandra, Nagy Andrea, Nagy Csilla, Nemes Zsófia

süti beállítások módosítása