Bárzongorista vesreny

Nosztalgia és elegancia a Hotel InterContinentalban
2005. december 3. szombat, 19.30

A tavalyi sikerre való tekintettel a Roland East Europe és a Filmmúzeum idén is megrendezi a Bárzongorista Versenyt, mely (immáron harmadik alkalommal) nemcsak a régi pesti kávéházak hangulatát idézi, de egy elfeledett szakma még élõ nagymestereit is szeretné bemutatni a nagyközönség számára.

  
A tavalyi sikerre való tekintettel a Roland East Europe és a Filmmúzeum idén is megrendezi a Bárzongorista Versenyt, mely (immáron harmadik alkalommal) nemcsak a régi pesti kávéházak hangulatát idézi, de egy elfeledett szakma még élő nagymestereit is szeretné bemutatni a nagyközönség számára.

A Corinthia Grand Hotel Royal 600 fős nagyterme az elmúlt évben zsúfolásig megtelt a műfaj szakmabelijeivel és szerelmeseivel, ahol a múltidéző est keretében közismert és népszerű dallamokból összeállított műsorok hangzottak el. A szakmai zsűri a közel 100 jelentkezőből 6 versenyzőt juttatott a döntőbe. E hagyományteremtő kezdeményezés tavaly bebizonyította, hogy habár a bárzongorista szakma mára kissé feledésbe merült, az igazi zsűri, azaz a közönség érdeklődése, szeretete a bárzongoristák felé nem múlt el! A döntőbe bejutó bárzongoristák ugyanis nemcsak igazi zenei tehetségek, de szakmailag is első osztályú, csodálatos muzsikusok.

Mivel a T-Mobile, valamint a Hamu és Gyémánt Magazin idén is együttműködő partnerként vesz részt a döntő-gálaest létrejöttében, nemcsak a nosztalgiát, de az eleganciát is élvezhetik mindazok, akik 2005. december 3-án, szombat este ellátogatnak a Hotel InterContinental báltermébe. A döntő-gálaest háziasszonya Liebhaber Judit lesz.

Az idei döntő-gálaest különlegessége, hogy az elmúlt 2 év Bárzongorista Versenyinek dobogósai (Farkas Sándor, Táborosi István, Taligás Tibor, Ökrös Ottó, Orosz János), azaz e szakma legjobbjai mérik majd össze tudásukat a nagyközönség előtt. Épp ezért az est első részében örökzöld melódiákból, valamint magyar és nemzetközi slágerekből hallgathatnak majd olyan 10-15 perces összeállításokat a nézők, melyeket maguk a versenyzők készítettek. A bárzongoristák műsorait Udvarias Anna közreműködésével egy-egy zongorista-dizőz duett, múlt századi magyar sláger teszi még különlegesebbé. A megmérettetés során semmilyen technikai kiegészítőt nem használhatnak a résztvevők, csupán a kétkezi zongorajáték lesz megengedett.
Ezt követően az est keretében exkluzív a capella-műsor következik hazai sztárok előadásában.
A döntő-gálaestet végül az ünnepélyes díjátadás zárja: a nézők a helyszínen adhatják le szavazataikat, hogy a versenyzők közül melyik 2 bárzongorista képviselje majd Magyarországot a 2006-ban megrendezésre kerülő Kelet-Európai Bárzongorista Versenyen.

A döntő-gálaestet a Filmmúzeum idén is teljes egészében rögzíti és akárcsak tavaly, karácsonykor műsorra tűzi.
A rendezvényről idén is komplett hangfelvétel készül, mely 2006-ban dupla CD-n jeleink meg a Narrator Records kiadó gondozásában.

A hatalmas és elegáns, 800 fős bálteremben megrendezésre kerülő döntő-gálaestre érdemes minél előbb jegyet váltani, mert a tavalyi versenyre már a rendezvény előtt 10 nappal elfogyott valamennyi belépő. Az érdeklődők idén is többféle jegyből választhatnak: az egy fő belépésére jogosító Szóló jegy (3.000 Ft) mellett a Duó Jegy (9.000 Ft) tulajdonosait a 2 főre szóló belépőjegy mellé egy ajándék dupla CD-vel ("Egy este a Royalban" címmel, a tavalyi verseny komplett hanganyagával) is meglepik a szervezők. A Prémium Duó Jegy (20.000 Ft) tulajdonosai pedig az estet megelőzően egy olyan exkluzív 3 fogásos vacsorát is elfogyaszthatnak a Hotel InterContinental éttermében, melynek keretében megkóstolhatják a sült kecskesajt salátát erdei gombával és a sonkába göngyölt csirkemellet zsályás tört burgonyával.

A döntő-gálaestre jegyek korlátozott számban kaphatók a Hotel InterContinental recepciójánál (Budapest, V. kerület, Apáczai Csere János utca 12/14.,  tel: 327 6315), valamint a Concert & Media Jegyirodáiban (Budapest, IX. kerület, Üllői út 11/13., tel: 455 9000).

www.barzongorista.hu (barzongorista@rolandee.hu)


További információk: Tollár Mónika produkciós vezető (30/41 242 14, barzongorista@rolandee.hu)

süti beállítások módosítása