Third Angel: The Lad Lit Project

November 3-án, 4-én és 5-én 19 órakor ismét angol õrület lesz a Merlin Színházban!

A Third Angel két művész, Alexander Kelly és Rachael Walton közös vállalkozása, akik állandó társulat nélkül dolgoznak, performance-aikhoz és színpadi előadásaikhoz különböző színházi előadókat, filmeseket, fényképeszeket kérnek fel. 1995 óta dolgoznak együtt, s fő törekvésük, hogy szórakoztató, ugyanakkor újító színházi formákat találjanak, amelyeken keresztül közvetlenül, őszintén és elkötelezetten kívánnak szólni a közönséghez. Előadásaikban az élet apró dolgait, szépségeit, bánatait keresik, munkáikban a tények és a fantázia, az önéletrajz és a fikció keveredik.

A The Lad Lit Project Alexander Kelly szólóelőadása, amelyet az angolszász irodalomban az elmúlt években népszerűvé vált "lad lit" (Lads Literature, vagyis "pasi-irodalom") művei ihlettek. A férfiak által írt, s főleg fiatal, önálló, aktív, az elkötelezettségektől félő férfiakról szóló "lad lit" műfajának olyan képviselői ismertek Magyarországon, mint Ben Elton vagy Nick Hornby. Kelly e művek vallomásos, önéletrajzi jellegét, rendhagyó narrációs formáját alkalmazta a színpadon, s így kitágította a színház határait. Előadása saját, valamint barátai életéből vett epizódokból épül fel, s közvetlen stílusban, (időnként fekete) humorral mesél a férfiakról.

"Képzeld el az életed könyvét. Hol kezdődnek és hol végződnek a fejezetek? Mi a címük? A fejezetek évekig, hetekig vagy csak pár óráig tartanak? Ez egy vidám könyv? Tele van nevetéssel? Vagy inkább tragikus?

A The Lad Lit Project történeteket mesél el; haverokról, kötődésről, lányokról szóló történeteket, (könyörtelenül rövid) történeteket a szexről és a szerelemről. Arról, amikor magunk mögött kell hagynunk valamit, amikor valami befejeződik és valami más elkezdődik. A szívről, az észről, a jelenben újraíródó múltról."

 

 

Angol nyelvű előadás!

MERLIN SZÍNHÁZ

1052 Bp. Gerlóczy u.4.

 317-93-38

szervezes@merlinszinhaz.hu


 

süti beállítások módosítása