Zéró Műhely Színházi Társulat

A Zéró Mûhely Színházi Társulat egy új kezdeményezés, ami végre teret
kapot. Fiatal pályakezdõ mûvészek gyûjtõhelye, melynek alapító tagjai
a három évvel ezelõtti Kaposvári Fõiskola Színész Szakának
harmadrostályán találkoztak elõszõr. A társulatnak jelenleg anyagi
támogatója nincs, de technikai és szakmai támogatottságban nem
szenvedünk hiányt. Több, mint három éves folyamatos munka után, a
csapat nyílvánosságot és jogi hátteret kapot. Bár továbbra sincsen
székhelyünk, de fõ játszóhelyünk az Almási Színház (ez az Almássy Téri
Szabadidõközpont színházi tevékenységi körének az új neve) lett.

Zéró Műhely Színházi Társulat

A társulat tagjai fiatal pályakezdő művészek, akik több éves színházi múlttal rendelkeznek. A csapat alapító tagjai a Kaposvári Színművészeti Főiskola színész szak 3. rostáján találkoztak. Ennek a közösösen eltöltött időszaknak köszönhetően alakultunk meg. A főiskola tudomást szerzett a csapat létezéséről és így idén májustól hivatalosan is bejegyzett társulattá váltunk, melyet az Összpróba Alapítvány üzemeltet. Az Összpróba alapítvány tagjai benne vannak a főiskola tantestületében is.

Pár szó a eddigi bemutatóinkról:

2002:
• J. Genet: Cselédek c. műve volt. Szereplők: Tihanyi Réka, Dorogi Erzsébet, Kirizs Betti. Rendezte: Müller Ádám, asszisztens: Lovas Dániel. Az előadás játszóhelyei: Gödöllői Petőfi Sándor Műv. Ház, MűvelőDési Ház, Bp. A produkció 6 előadást élt meg, ami 231 nézőt fogadott be.
2003:
•  Stephen King: Tortúra c. regényét dolgoztuk át, mely anyagi feltételek hiánya miatt 2 előadást élt meg, s így 98 nézőt fogadott be. Szereplők: Alexics Rita, Hetényi Zoltán, Tarr Judit, Tóth Zoltán. Rendezte: Müller Ádám, asszisztens: Makra Viki.
• Szoborpark: Improvizációs előadás a szerelemre, 5 képben. Szereplők: Alexics Rita, Müller Ádám. Rendezte: Kroó Balázs. A produkció 4 előadást élt meg játszóhely hiány miatt, és 156 nézőt fogadott be.
• Craig Lucas: A haldokló Gallus. Szereplők: Lovas Dániel, Tóth Zoltán, Hell Krisztina/ Kirizs Betti, Kirizs Betti/ Margitay Klára, Makra Viki. Rendezte: Müller Ádám, segédkezek: Palócz Eszter, Alexics Rita. A produkciót jelenleg is játsszuk. Eddig 20 előadást élt meg, és több mint 800 nézőt fogadott be.
2004:
• Diana Son: Halak. Szereplők: Makra Viki/ Dorogi Erzsébet, Alexics Rita/ Papp Ancsa, Tóth Zoltán/ Müller Ádám, Margitay Klára, Krausz Gábor. Rendezte: Lovas Dániel. A produkciót jelenleg is játsszuk, eddig 6 előadás volt és 289 nézőt fogadott be.
2005:
• Az idei évad bemutatói: E. Albee: Nem félünk a farkastól. Szereplők: Müller Ádám, Papp Ancsa, Lovas Dániel, Margitay Klára. Rendezte: Lovas Dániel. Asszisztens: Alexics Rita. Bemutató: 2005. szeptember 23. Eddig 3 előadást élt meg és 183 nézőt fogadott be.
• Tarantino: Született Gyilkosok alapötletéből, Müller Ádám: Gyilkosok. Szereplők: Lovas Dániel, Margitay Klára, Solymosi Eduárd, Krausz Gábor, Alexics Rita, Papp Ancsa, Miklusicsák Alíz, Gasztonyi Kálmán, Fazekas Vera. Rendezte: Müller Ádám. Bemutató: 2005. november.
• További tervek: Molnár Ferenc és Mihály Péter: Liliom. Bemutató: 2006. január, Kevin Smith: Comic Streap - Képtelen képregény. Bemutató: 2006. április.
• A csapat tagjai rendelkeznek kőszínházi múlttal. Célunk egy kőszínház és alternatív színház irányai között közlekedő társulat létrehozása, mely a műhelymunkára alapszik.


Bővebb információk a jelenleg futó előadásainkról:

Craig Lucas
A haldokló Gallus

Szereplők:

Robert - Lovas Dániel
Jeffrey - Tóth Zoltán
Eleine - Kirízs Betti
Dr. Foss - Margitay Klára
Eu. Kompatíbilis ribanc - Makra Viktória

Rendezte: Müller Ádám

2 felvonás
16 éven felülieknek!

Craig Lucas jelenleg is élő, kortárs amerikai drámaíró. Az előadás formálisan dönti a színház szabályait, mind játékstílusában, mind színpadképi és dramaturgiai formában. Egyfajta kísérleti előadás, mely a magány ok-okozati összefüggését boncolgatja. Mivel a nézőtér és a játéktér nem különül el egyértelműen, hol felvállaltan (félinteraktív részekkel), hol rejtetten szereplőjévé teszi a nézőt az előadásnak. Így az élmény egy igazi hullámvasúttá válik, mely bár kíméletlenül önmagunk gátjait tördeli, de egyetlen percig sem ítél el.

 
Edward Albee
Nem félünk a farkastól
tragikomédia

Szereplők:

George - Müller Ádám
Martha - Papp Ancsa
Nick - Lovas Dániel
Honey - Margitay Klára

Rendezte: Lovas Dániel

1 felvonás

Játék és élet. Élni nem lehet játék nélkül. Játszani sem lehet, ha az embernek nincs életkedve. George és Martha számára a játék mindennapos. Vajon mi az ő tragédiájuk? Hogy állandóan csak játszanak és játszanak és...? Edward Albee a hatvanas évek egyik legkiválóbb amerikai írója - kísérletező szellem, aki kipróbálta a modern dráma sok irányzatát - a lélekelemző társadalmi drámától az absztraktig. Legsikeresebb darabja az 1962-ben írt Nem félünk a farkastól, 663 előadást ért meg a Broadway-n.

Tekintse meg a Tűzraktárban játszott előadáson készült felvételeket!

Diana Son
Halak
Mesejáték

Szereplők:

Katicabogár - Makra Viktória
Angyalka - Margitay Klára
Anci - Alexics Rita
Apci - Tóth Zoltán
Rodney - Krausz Gábor

Rendezte: Lovas Dániel

1 felvonás

Tartalom:

Katicabogár a kisvárosi lány gondtalanul él nővérével, Angyalkával, Apcijával és Ancijával a család kisállat-kereskedésben. Kedvenc időtöltése az álmodozás arról, hogyha felnő milyen hal lesz belőle. Fekete pöttyös görgős hal, háromcsíkos szalaghal vagy neon íjhal? Apci és Angyalka nem nézi jó szemmel a kislány viselkedését és inkább a családi üzlet vezetésére próbálják rávenni Katicabogarat, de Ancija megvédi őt a többiektől. Anci halála után Katica magára marad, de akkor ahogy az már egy ilyen mesében lenni szokott segítség érkezik a szomszéd fiú, Rodney személyében. Sikerül-e Katicabogárnak elérni a célját? Lehet-e belőle Hal?
Információk a társulat tagjairól:

 
Müller Ádám
Társulatvezető

1993-2003: Diákszínjátszó és gyermekszínész: Társulatok: Vajda Drámakör, Rockszínház (Evita), 7Főszínház.
2002-2003: Gödöllői Éjfél Színház (társulati tag, színész). Szerepek: Mándy Iván: Árusok komédiája (Blúz bácsi) r.: Szikra Ágnes, H.A.B improvizációs előadás (Medve) r.: Szikra Ágnes
2003-2004:
Bárka Színház: Shakespeare: Rómeó és Júlia (Ifjú Petrucchio) r.: Csányi János
Kolibri Színház (stúdiós)
Játszott szerepek:
Nemes N. Ágnes - Novák János: Bors néni (A játékmester segítője) r.: Novák János
Jirzi Menzel: Comedia dell’arte (Ottavio) r.: Árkosi Árpád
Sóder-parti - Svéd gyermekvers est r.: Nagy Mari
A.P. Csehov: Cseresznyéskert (Jepihodov) r.: Nagy Mari
Csurka István: Tűvé tevők (Vőlegény) r.: Kássa Melinda
Fábry Péter: Az álarckészítő és a boszorkány (Kagekijo, a vak szolga) r.: Török Ágnes
Zéró Műhely:
Szoborpark improvizációs előadás 2 főre (Fiú) r.: Kroó Balázs
2004-2005:
Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház (stúdiós majd segédszínész):
Madách Imre: Az ember tragédiája (rabszolga, I. polgár, eretnek) r.: Ruszt József
Szabó Magda: Régimódi történet (Egyetemista fiú) r.: Bereményi Géza
Terrence McNally, David Yazbek: Alul semmi (I. gyármunkás, II. férfi, Jackson) r.: Bagó Bertalan
Bereményi Géza: Laura (II. egyetemista, Hajléktalan) r.: Bagó Bertalan

Zéró Műhely:
2002: J. Genet: Cselédek (rendezés)
2003: Stephen King: Tortúra (rendezés), Szoborpark (Fiú), A haldokló Gallus (rendezés)
2005: Diana Son: Halak (Apci), E. Albee: Nem félünk a farkastól (George)

 

süti beállítások módosítása