Az Aranytíz Teátrum

Gellérthegyi álmok, Kettecskén, Szécsi Pál, Szaffi az Aranytíz novemberi mûsorán.

ARANYTÍZ TEÁTRUM

2005. novemberi műsorterv


2005. november 04. 19.00 óra Gellérthegyi álmok
2005. november 05. 19.00 óra Gellérthegyi álmok
2005. november 06. 15.00 óra Pozsgai Zsolt: Kettecskén
2005. november 10. 19.00 óra Pozsgai Zsolt: Szécsi Pál
2005. november 17. 19.00 óra Pozsgai Zsolt: Szécsi Pál
2005. november 18. 19.00 óra Pozsgai Zsolt: Szécsi Pál
2005. november 24. 14.00 óra Jókai Mór: Szaffi
2005. november 27. 19.00 óra Pozsgai Zsolt: Kettecskén

 

Rövid ismertetők:

• Karinthy Ferenc: Gellérthegyi álmok

Rendező: Szabados Mihály
Szereplők: Drajkó Juli, Simon Kornél

Háború. A Fiú és a Lány útjai egy Gellérthegyen lévő villában találkoznak. Menekültek. Menekülnek a jelen élet elől, miközben a képzelet szárnyait szövögetik.
"Nincs idő. Itt most nincs rá szükség. Az idő csak fölösleges kolonc a világ nyakán... az egyetlen gondom: lenni, létezni. Lélegezni. Érezni, ahogy kering a vérem, csöndben lüktetnek az ereim... Úgy kell tennünk, mintha élnénk. Mozgatni kell az agyat: játszani. Ha abba hagyjuk, azzal már föl is adtuk, akkor már vége. Játsszunk!!! Mi akarsz lenni? Műlovarnő? Apáca? Királylány? Vagy Utcalány?"
Állandó szerepek. Akár az Életben. Egyik álarcot követi egy másik. Lényünk mégis a kiszámítható állandóságot áhítja. "Hát...azt, hittem... azt, szeretném... nem, azt akarom, hogy, este legyen, és moziba menjünk, és utána gyalog haza a Körúton...és nyár legyen és a Dunán legyünk egy hajón..."
Mégis mit tehetnek ők? Az életet nem ők írták. De a "játéknak" egyszer vége lesz. Hogy mikor? Az nem rajtuk múlik..."Csillagok, csillagok a háborúnak szóljatok, hogy megálljon." - énekli Cseh Tamás.

 

 


• Kettecskén (zenés életjáték két részben)

Színésznő: Zsadon Andrea
Színész: Szolnoki Tibor
Fiú: Dénes Viktor
Hangfelvételről: Józsa Imre
Írta és rendezte: Pozsgai Zsolt
A zongoránál: Körmendi Péter

Színész és Színésznő. Házaspárok. Vetélytársak. Élettársak. Szerelmi társak. Dühödt ellenfelek. De mégis együtt, nagyon régóta. Kettecskén. Rabszolgák, a fellépéseik rabszolgái. De most fellázadnak. Tanulni és mesélni akarnak. Élni, létezni szabadon. Vallomás együttlétről, színházról - és közben zene, tánc: Járom az utam, Összecsendül két pohár, Két táska, Simmy - és még megannyi minden...

 

• Szécsi Pál - zenés játék Szécsi Pál szerelmeiről
Írta és rendezte: Pozsgai Zsolt
Szereplők: Gergely Róbert, Radó Denise, Maronka Csilla, Borbáth Ottília, Nádas György / Józsa Imre
 
Hét nő, hét kísérlet. Szécsi Pál élete a kísérletek sorozata. Hogy az elvesztett Anya után megtalálja magának a társat, aki az anya és a szerető szerepét egyaránt betölti. A hét nővel való kapcsolatáról szól a darab, amelynek hátterében egy csodálatos tehetség élete bontakozik
ki, annak minden ellentmondásával, komikus helyzeteivel, tragédiájával. Ismert alakok bukkannak fel az előadásban, művészek, énekesek, akiknek nagy része szerencsére még közöttünk él.
Nagyszabású, látványos előadás, melyben tizenhét Szécsi Pál dal hangzik el, a mai kor követelményeinek megfelelő hangszerelésben, mely Végvári Ádám munkája.

 

• Jókai Mór - Rossa László - -Lénárt László: SZAFFI (népzenés gyermekszínmű a Fogi Színháza előadásában)
Jókai Mór történetét, mely a török korban játszódik, a gyerekek már rajzfilm alapján megismerhették. Most Szaffi és Botsinkay Jónás története zenés formában lesz látható. A mesében lesz szerelem, móka, kacagás, félreértések sorozata.

süti beállítások módosítása