Dokumentumfilm a DrámaDromról

Szeptemberben elkészült a KÁVA Kulturális Mûhely DrámaDrom programjáról szóló dokumentumfilm, Sívó Júlia és Surányi z. András rendezésében. A filmet beválogatták a IV. Magyarországi Nemzetiségi Filmszemlére. A vetítés 2005. november 17-én csütörtökön 18.35-kor lesz a Mûvész Moziban.

 
Szeptemberben elkészült a KÁVA Kulturális Műhely DrámaDrom programjáról szóló dokumentumfilm, Sívó Júlia és Surányi z. András rendezésében. A filmet beválogatták a IV. Magyarországi Nemzetiségi Filmszemlére. A vetítés 2005. november 17-én csütörtökön 18.35-kor lesz a Művész Moziban (Bunuel terem; 1066 Budapest Teréz krt. 30. Telefonszám: 332-6726).
 


A dokumentumfilm a Káva és a mánfai Collegium Martineum elmúlt egy évi közös munkáját mutatja be. 2001 óta a Káva színész drámatanárai havonta két délután drámafoglalkozásokat tartanak a kollégium többnyire roma fiataljainak, két csoportban. Minden évad munkája egy nyári táborban teljesedik ki, ahol elkészül két előadás. A színdarabokat turnézni visszük a környező falvakba, városokba, majd ősszel Budapestre is. 
A film az elmúlt évad eseményeit, a közösen készült színházi előadások próbáit, az évközi munka folyamatát, a gyerekekkel és a színész-drámatanárokkal készült beszélgetéseket, a nyári turné pillanatait örökítette meg.  Részleteket láthatunk a Cigánylabirintus (rendezte Sereglei András, Nyári Gábor és Kardos Péter azonos című könyve alapján) és a Wyssegrad 1330 (rendezte Gyombolai Gábor, Csáth Géza: Zách Klára című novellája alapján) előadásokból.

Időtartam: 50 perc

 A DrámaDrom programról további információkat talál a: http://szinhaz.blog.hu/media/image/2005-11-07/11851405/dramadrom.php?menu=2 weboldalon.

 

A belépés ingyenes.

 

Üdvözlettel:

 

Geszti Ágnes

kommunikációs vezető

Káva Kulturális Műhely

Telefon/fax: 315-0781

www.kavaszinhaz.hu

 

süti beállítások módosítása