Utolsó FEKETEországok - Utolsó FEKETElevesek a Millenárison

November 15-én Eörsi István író, dramaturg barátunkra emlékezünk, együtt szeretett kaposvári színházának mûvészeivel, színészekkel, rendezõkkel (Ascher Tamás, Ács János, Básti Juli, Bezerédi Zoltán, Jordán Tamás, Lázár Kati, Lukáts Andor, Molnár Piroska és mások). Hallhatnak majd verseket a még megjelenés elõtt álló Halpagár címû kötetbõl, musicalbetéteket és Brecht-dalokat a szerzõ legendás fordításaiból, jeleneteket sokszor játszott és bemutatásra váró saját színdarabokból és persze híresen kíméletlen, páratlan publicisztikájából - a FEKETEország szellemében. Még egy éve sincs, hogy az akkor már beteg író megnézte elõadásunkat, melybõl a kedd esti ötvenediket az õ emlékének ajánljuk.

 

November 16-án közönségtalálkozót tartunk. Az előadás kapcsán beszélgetünk nézőinkkel a színházról és az országról, melyben élünk. A jelenségek értelmezésében Kéri László politológus lesz segítségünkre. Az est végén megtekinthetik a Krétakör 10 éves történetéről készített film-montázst.

November 17-én (a Főváros Napján) ismét Pest megér egy estet! fedőnevű lokálpatrióta programot ajánlunk. Ezúttal a Magyar Naranccsal együttműködésben azt járjuk körül: mi történik Budapesttel?

Vajon a város vonzza jó programokkal a befektetőket, vagy enged az üzleti érdekek nyomásának? S a befektetői szándékok vajon túlmutatnak-e a profitszerzésen? Igaz-e, hogy ami a Demszky-korszakban építészetileg történt, az a fantáziátlansággal, az igénytelenséggel és a vizuális konzervativizmussal írható le? A város jelenlegi állapotáért hogyan oszlik meg a felelősség a főváros és a kerületek, az építészek és a befektetők közt?

Kiindulópontunk a Józsefváros egy részének most lendületbe jött átépítése, a Corvin-Szigony Projekt. Meghívott vendégeink: Futó Gábor (ügyvezető - Futureál), Koszorú Lajos (városépítész), Dévényi Tamás (építész). A beszélgetést Mihancsik Zsófia vezeti.

A programok 21.15-kor kezdődnek és ingyenesek!

 

Színház és Irodalom VII.

Sorozatunkat az Erzsébet téri Gödörben folytatjuk november 19-én este 20 órakor. Péterfy Gergely írásaiból a szerző húga, társulatunk színésznője Péterfy Bori válogatott. A Bányató című novelláskötetből eredeti helyszínen, eredeti szereplőkkel készített kisfilmet.

A Preparált angyal című drámából pedig fény- és árnyjáték készült, melynek rendezője Kuthy Ágnes, szereplők: Bánki Gergely, Katona László, Terhes Sándor és Tilo Werner. A darab kapcsán DVD-n látható lesz még egy kis ízelítő a botrányművész Gunther von Hagen kitömött emberekből álló kiállításából.

Az estet 23 órától a SzínészTáncZenekar koncertje zárja.

Jegyek rendelhetők a 0620/241 8030 vagy a jegy@kretakor.hu email címen és kaphatók a Gödör Klubban (nyitva: 16.00-22.00).

Krétakör Színház

süti beállítások módosítása