Szegedi Szabadtéri 2006 - ban

Szabadtéri muscial-világpremier, opera-bemutató, kortárs balett - a Szegedi Szabadtéri Játékok sikeres idei évadjának lezárásával megindult a 2006-os rendezvénysorozat programjának összeállítása. A fesztivál vezetõi a jövõre 75 éves Játékok mûsorán is számos népszerû produkcióval várják a látogatókat.

Szegedi Szabadtéri Játékok 2006 - programok a 75 éves jubileum jegyében

1931-ben, 75 évvel ezelőtt zajlott az első szabadtéri előadás Szegeden: a Dóm téri produkciók azóta is a Tisza-parti város legfontosabb nyári eseményét jelentik. A fesztivál szervezői a jubileum szellemében 2006-ban nemzetközi szintű produkciókkal, a korábbinál tradicionálisabb programkínálattal várják a látogatókat.
A Játékok vezetése a 75. évforduló alkalmából hagyományt teremt: a leghíresebb magyar opera, a Bánk bán, a 2006. augusztus 18-i bemutatót követően minden évben látható lesz a fesztivál műsorán.
2004-ben láthatta először a Dóm téri közönség Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett koreográfusának Új Világ című kortárs táncshow-ját: a nagyszabású előadás középpontjában a tűz és a víz, a pusztítás és újjászületés ellentétpárja állt. Jövőre a népszerű előadás felújított változata nyitja meg a fesztivál programját.
A Rómeó és Júlia hatalmas sikere után a 2006-os Játékok fő produkciója várhatóan a nemzetközi koprodukcióban készülő Rudolf - az utolsó csók című musical lesz. Frank Wildhorn és Jack Murphy, a Jekyll és Hyde szerzőinek legújabb darabja, a Rudolf - az utolsó csók szabadtéri világpremierjére kerül sor 2006. július 28-án.
A 2005-ös évad legnagyobb érdeklődéssel övezett produkciója az Alföldi Róbert rendezésében bemutatott Csárdáskirálynő volt. A népszerű sztárokat felvonultató operett három alkalommal újra látható lesz Szegeden.
A jövő évad műsorán szerepel a magyar dixieland seregszemléje, a Dómdixie-gála, valamint az ingyenes Ajándékkoncert is.
Idén új helyszínnel bővült a fesztivál: az Újszegedi Szabadtéri Színpadon jövőre is látható lesz a nagy sikerrel játszott János Vitéz.
A Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi előadásaira szóló jegyek már december 1-jétől megvásárolhatóak az interneten.

Új turisztikai programcsomag készül - középpontban a fesztivál

Stratégiai együttműködésről szóló megállapodást írt alá a Szegedi Szabadtéri Játékok és az Aquamount Travel, a TUI Magyarország dél-alföldi képviselője. Az együttműködés során a nagy nyugat-európai hálózattal rendelkező cég regionális képviselete olyan turisztikai programcsomagot készít, melynek középponti elemét a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásai alkotják. A cég vállalta, hogy a kül- és belföldről Magyarországra érkező turistacsoportok programjainak fő elemeként a Dóm téri előadások szerepelnek majd.
2005. december 10-én kerül sor az M5-ös autópálya Szegedig tartó szakaszának átadására: az infrastrukturális fejlesztés réven várhatóan a belföldiek közül is egyre többen választják majd a Dóm téri előadásokat.

A Szegedi Szabadtéri Játékok 2006. évi műsora


2006. július 7. - augusztus 20.

ÚJ VILÁG
Szegedi kortárs balett
Koreográfus: Juronics Tamás
Időpont: július 7., 8.
Esőnap: július 9.

Kálmán Imre:
CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ
Nagyoperett
Parádés szereposztásban a tavalyi hatalmas siker után
újra a Dóm tér színpadán.
Rendező: Alföldi Róbert
Időpont: július 14., 15., 16.
Esőnap: július 17.

Frank Wildhorn, Jack Murphy:
RUDOLF - AZ UTOLSÓ CSÓK
Musical - szabadtéri világpremier!
Rendező: Kerényi Miklós Gábor
Időpont: július 28., 29., 30., augusztus 4., 5., 6.
Esőnap: július 31., augusztus 7.

DÓMDIXIE GÁLA
Kilencedik éve a Szabadtéri Játékok műsorán a hagyományos dixieland koncert neves hazai művészek közreműködésével.
Időpont: augusztus 2.

AJÁNDÉK KONCERT
Vezényel: Gyüdi Sándor
Negyedik alkalommal mutatjuk be a Szegedi Szimfonikus Zenekar közreműködésével.
Időpont: augusztus 10.

Kacsoh Pongrác
JÁNOS VITÉZ
Daljáték
Rendező: Hegyi Árpád Jutocsa
Időpont: augusztus 11.,12.,13.
Esőnap augusztus 14.

Erkel Ferenc:
BÁNK BÁN
Opera
Vezényel: Kesselyák Gergely
Időpont: augusztus 18.,19., 20.
Esőnap: augusztus 21.


süti beállítások módosítása