Farkas Ferenc emlékkoncert

A Budapesti Vonósok és a Liszt Ferenc Zenemûvészeti Egyetem közös rendezésében 2005. december 10-én 19.30 órakor a Zeneakadémia Nagytermében csendülnek fel a világhírû zeneszerzõ ismert mûvei.

Farkas Ferenc
A  Nagykanizsán született művészt nem kisebb nevek, mint Weiner Leó, Siklósi Albert vagy Ottorino Respighi tanították Budapesten, illetve Rómában. 1946-tól 1948-ig Székesfehérvárott alapító igazgatója az Állami Zenekonzervatóriumnak. 1948-1975 között  a Zeneakadémia zeneszerzéstanára és tanszékvezetője volt. Jelentős szerepet játszott a háború utáni magyar zeneszerző generáció kiemelkedő személyiségeinek felnevelésében. Tanítványai közé tartozott Kurtág György, Ligeti György és Szokolay Sándor is. Nem csoda hát, hogy a megszámlálhatatlan szakmai elismerés és díj mellett (kétszeres Kossuth-díj, Erkel Ferenc-díj, Bartók Béla - Pásztory Ditta díj), az olasz állam is kitüntette őt az Olasz Köztársaság Lovagrendjével.

Műsor: 
- Partita all’ Ungaresca
- Concertino hárfára ésvonószenekarra
- Musica Serena
- Musica Giocosa
- Musica pentatonica
- Finn népi táncok

A hangverseny közreműködő szólistája. Felletár Melinda hárfaművész.

Jegyek megvásárolhatók 1.000,- 1.300,- és 1.500Ft-ért a Zeneakadémia jegypénztárában, TicketExpress, Matáv Jegyiroda, Rózsavölgyi Jegyiroda, Művészetek Palotája, valamint a Libri könyváruházakban.

Bővebb információk a www.budapestivonosok.hu  oldalon találhatók.

süti beállítások módosítása