Körúti Színház: Új teátrum nyílik Budapesten

A fõváros legújabb teátruma, a Körúti Színház december 25-én Molnár Ferenc: A doktor úr címû darabjának bemutatójával nyitja meg kapuit. Még idén láthatja a közönség a Mezítláb a parkban, illetve a Teaház az augusztusi holdhoz címû vígjátékokat, valamint a Sziámi zenekar Seres Rezsõ dalaiból összeállított különleges koncertjét.


A Körúti Színház alapfilozófiája:

A hetvenes években, amikor a színházi élet virágkorát élte Magyarországon, a "körúti színház" fogalom volt, amely az Ádám Ottó vezette Madách Színházhoz kapcsolódott. A fogalom egy olyan színházat takart, amelyben a legnagyobb formátumú színművészek olyan igényes vígjátékokat játszottak, amely szórakoztattak, ugyanakkor emberi mélységet is magukban hordoztak. Budapesten számtalan olyan színház van, ahol időről időre a repertoárra kerülnek ilyen igényes vígjátékok, ám jelenleg nincs olyan színház, amely kizárólag ezen  nagyszerű hagyomány felélesztésének szentelné a működését.

Budapest legújabb színháza, a Körúti Színház - mint ezt már a neve is jelzi - ezt az űrt szeretné betölteni. A társulat olyan közismert művészekből és fiatal tehetségekből áll, akik a szó legjobb értelmében vett komikusok, értik és érzik ennek a súlyát, és hisznek az igényes szórakoztatásban.

***

Adatok:

Körúti Színház

1085 Budapest, Kölcsey u. 2.
(a Guttenberg Művelődési Otthon épületében)
www.korutiszinhaz.hu
Jegyek
: Broadway jegyiroda XIII., Hollán Ernő u. 10.
Internetes jegyfoglalás: www.interticket.hu
Szervezés
: 340-48-83, 320-58-77, 359-64-24
Az előadások 19 órakor kezdődnek.

***

A Körúti Színház  előadásai decemberben:

Molnár Ferenc: A doktor úr
-  dec. 22-23. 11:00 nyilvános főpróba
-  dec. 25. 19:00 óra BEMUTATÓ!!!!
-  Január 20. 19:00 óra
-  Január 25. 19:00 óra

 Szereplők: Koltai Róbert, Fodor Zsóka, Görbe Nóra, Barát Attila, Beleznay Endre, Szabó Erika, Király Adrián, Lipták Péter, Koncz Patrícia 

Rendező: Galambos Zoltán

A legtöbbet játszott magyar drámaíró, Molnár Ferenc első színpadi művét, A doktor úr című darabot 1902-ben mutatták be. A darab a békebeli hangulatot idézi, de a mai kor emberének is van üzenete. A doktor úrban mindenki keresi önmagát, keresi a siker lehetőségét, és ennek érdekében csal, hazudik, lop, játszik kisebb-nagyobb szerepeket. Sárkány, a híres ügyvéd a legkülönbözőbb fogásokkal mindig eléri védence felmentését, bármilyen gazember is legyen az. Ő sikerei érdekében még az alvilág életét is hajlandó közelebbről tanulmányozni, ez természetesen újabb és újabb félreértésekre, szerepcserékre ad alkalmat.

 A darabról:

Sárkány, a híres ügyvéd (Barát Attila) a legkülönbözőbb fogásokkal mindig eléri védence felmentését, bármilyen gazember is legyen az. Az ügyvéd úr sikerei érdekében még az alvilág életét is hajlandó közelebbről tanulmányozni, ez természetesen újabb és újabb félreértésekre, szerepcserékre ad alkalmat. Sárkányné, a fiatal feleség ( Görbe Nóra) még nem döntötte el, hogy megcsalja-e az urát, de a férfiaknak nagyon szeret tetszeni, s ennek érdekében egészen furcsa viselkedési módokat vesz fel. Puzsér ( Koltai Róbert) , akit itt, a valaha is látott legszimpatikusabb betörőnek mutattak be, már 18-szor ült börtönben, de "hű" segítőtársa Sárkánynak, ő az igazság bajnoka, s a végén még talán az is kiderül, hogy ő az egyetlen gavallér és tisztességes ember a darabban. Igaz, egy ideig ő is játssza Sárkány szerepét. Csató( Beleznay Endre)  nagyotmondásokkal, hazudozásokkal próbálja levenni a lábáról Sárkánynét. Az idősödő Marosiné ( Fodor Zsóka) , a krimiket faló nevelőnő naivságában egy csapásra elhiszi, hogy Bertalan, az ügyvédbojtár ( Király Adrián) belé szerelmes, s a végén a betörők iránti csodálata arra is ráveszi, hogy elmenjen Puzsérhoz házvezetőnőnek. Bertalan, a szerelmes fiatalember hol ennek, hol annak hazudik, hogy Lenke kisasszony (Szabó Erika) szerelmét elnyerhesse. Lenke, Sárkányné húga még ingadozik, kinek tessék a viselkedése: Bertalannak, Marosinénak vagy Sárkánynénak - de aztán mégis a szerelem mellett dönt - mondván: nem a tudás a fontos.

forrás: Körúti Színház

süti beállítások módosítása