Peepolykus

A trió kilenc éve alakult, produkcióikkal számos országban vendégeskedtek, rendszeresen fellépnek különbözõ nemzetközi fesztiválokon, s több ízben is sikerrel szerepeltek az edinburghi fesztiválon. Angliában - s egyre inkább Anglián kívül is - jelentõs rajongótáboruk alakult ki. Elõadásaikban a verbális komédiát ötvözik a meghökkentõ vizuális humorral.

Mindenfajta színházi konvenciót a lehető legtiszteletlenebbül kezelnek, s ez a színpadi formákkal való újabb és újabb kísérletezésre nyújt lehetőséget. Fennállásuk alatt hat produkciót hoztak létre, a Merlin Színházba a legelső, valamint a legfrissebb előadásukkal érkeznek.



Let The Donkey Go
Az 1996-os edinburghi fesztiválon hatalmas sikert aratott Let The Donkey Go az alkotók improvizációiból épül fel. Műfajában a stand-up comedy-hez hasonlítható produkció jellegzetes angol humorral, rendkívül pontos és minden pillanatban újabb meglepetéssel szolgáló vizuális találékonysággal meséli el a világ legkisebb és legabszurdabb titkosszolgálatának kalandjait. Sant kapitány és két tisztje felidézi titkosszolgálatuk legnagyobb diadalát: amikor letartóztattak egy embert, akit azzal gyanúsítottak, hogy gyanús. Komikus átöltözések és esetlen cselszövések során a történet végül visszaérkezik kiindulópontjára, hogy ezentúl örökre ismétlődjön.

All In The Timing
Az All In The Timing a társulat 2004-es előadása, s sok szempontból különbözik a korábbi produkcióktól. A társulati improvizáción alapuló stand-up comedy-k után ez esetben egy amerikai drámaíró, David Ives hat rövid egyfelvonásos komédiájának füzérét láthatja a közönség. Az előadók a Marx-fivérek humorának stílusában és a bohóctréfák mozgásformáit felhasználva állítja színre Ives abszurd történeteit, amelyekben a majmok Shakespeare stílusában írnak, új nyelvek keletkeznek, Trockij pedig több változatban is megélheti élete utolsó napját.

A Peepolykos a British Council Nagy-Britmánia című rendezvényének keretében, a Merlin Nemzetközi Színházban látható.

Az előadások időpontja:
Let The Donkey G: 2005. december 15, 16, 19h
All In The Timing: 2005. december 17, 18, 19,

19h Angol nyelven!

süti beállítások módosítása