Legénylakás a Vidám Színpadon

Neil Simon romantikus vígjátékát tûzi mûsorra a Vidám Színpad. A nevettetés nagymestere Burt Bacharach zeneszerzõvel szövetkezett a tuti siker érdekében. Olyan híres, fülbemászó melódiák hangzanak el a darabban, mint a Raindrops Are Falling On My Head (Hulljon rám a jégesõ) vagy az I’ll Never Fall In Love Again (Én nem leszek szerelmes már). A szilveszteri bemutatót többek közt az is indokolja, hogy az ízig-vérig mai történet szilveszter éjszakáján tetõzik... Az ifjú szerelmeseket Oroszlán Szonja és Simon Kornél kelti életre. Rendezõ: Puskás Tamás

- A Legénylakás minden ízében mindannyiunk története - fogalmaz Puskás Tamás. Egy férfiről és egy nőről szól. És persze a szerelemről.  Meg a sebekről, amiket ejtünk, mert mindig csak konokul a saját butaságunk,a saját vágyunk után loholunk... Ebben a fogyasztói világban, amelyben élünk, mindenki a vágyát hajtja, hogy beteljen, így rossz úton járunk.

- Az eredeti mű, Billy Wilder Legénylakás című filmje Shirley MacLaine-nel és Jack Lemmonnal a főszerepben hatalmas sikert aratott világszerte.

Puskás Tamás:- Így igaz. S az ő hihetetlen tehetségük révén kiderült, színpadra kívánkozik a történet. Valószínűleg erre jött rá a mi szerzőpárosunk, Neil Simon és Burt Bacharach is, akik megvették Billy Wildertől a jogot, és a filmforgatókönyvből egy zenés játékot írtak. Elbűvölő a darab. A bűvölést a nevettetés és a ríkatás "eszközeivel" végzi Neil Simon, akit nem véletlenül neveznek a bulvárdarabok koronázatlan királyának.. Az ember az egyik ámulatból a másikba esik, amikor olvassa.

- Frant, a pincérlányt Oroszlán Szonja, Chuck-ot Simon Kornél kelti életre. Hogyan esett rájuk a választás?

Puskás Tamás:- Szonja az a színésznő, aki tehetsége, ének-és tánctudása alapján kiválóan alkalmas a szerepre, Kornél pedig az elmúlt évek során színházunk egyik vezető színészévé érett. Ők ketten, azt gondolom, hiteles párt alkotnak majd.

- Miért pont szilveszterkor van a bemutató?

Puskás Tamás:- Azért, mert pont szilveszter éjszakáján ér véget a történet. Néhány pillanattal éjfél előtt még magányosan bont pezsgőt ifjú főhősünk. De még nem hullt le a függöny. A meglepetés hátra van...

 

 forrás: Vidám Színpad

Tekintse meg a foto.szinhaz.hu képeit az előadásról >>

süti beállítások módosítása