Pelléas és Mélisande

M.G.P.: Ha André Antoine, gázgyári tisztviselõ Szabad Színházában nem akasztott volna szögre a színpadi mészárszékben valódi félbevágott marhákat: Maeterlinck nem õdöngött volna gótikus kastélyokban misztikus szerelmeseivel. Ha a színház nem akarta volna mindenáron hírlapi szabatossággal színre…

Pelléas és Mélisande Tovább

Művészbejáró aukció

Aprilis 16.-án délután 4 órakor az Andrássy út 29. sz. alatt található MÛVÉSZBEJÁRÓ-ban egy speciális árverés lesz. Kalapács alá kerülnek olyan híres mûvészek, sztárok személyes és színpadon viselt relikviái, mint például Honthy Hanna gobelin retikülje és elefántcsont kesztyûtágítója...

Művészbejáró aukció Tovább

Tempefői

Április 18-án, hétfõn, 19 órakor a Vidéki Színházak Találkozója keretében a Merlin Színházban a fenti napon látható Koltai M. Gábor rendezése. A Jászai Mari Színház friss szellemû elõadásának címszerepét Menszátor Héresz Attila alakítja.

Tempefői Tovább

Musical Másképp

Jézus Krisztus Szupersztár, A muzsika hangja, Hair, Whistle down the wind... Részletek világhírû musicalekbõl Jónás Andi és Feke Pál elõadásában április 16-án este 8 órakor a székesfehérvári Vörösmarty Színházban.

Musical Másképp Tovább

Meghalt Oszvald Gyula

A Fõvárosi Operettszínház évtizedekig népszerû és elismert mûvésze 2005. április 11-én hajnalban, 82 éves korában hunyt el

Meghalt Oszvald Gyula Tovább

Súgó Csiga Díj 2005

A Súgó Csiga Díj nyertesei 2005-ben: Bereczki Zoltán, Fekete Ernõ, Földes Tamás, Gálffi László, Kaszás Attila, Kern András, Kulka János, Nagy Ervin, Náray Erika, Szinetár Dóra, Trill Zsolt. A legtöbb szavazatot jelentõ Vándorcsiga újra Alföldi Róberthez került. Gratulálunk!

Súgó Csiga Díj 2005 Tovább

Kötélen a Niagara felett

Új bemutatóra készül az Atlantis Színház: a dél-amerikai Alonso Alegría Kötélen a Niagara felett címû darabját mutatják be a Merlin Nemzetközi Színházban április 15-én.

Kötélen a Niagara felett Tovább

Noëlle Renaude : Mádám Ka

Párizsban elveszett egy mádámka. Senki sem keresi. Pedig van neki tornabérlete, festõ barátja, idegtépõ anyósa, õszinte gyerekei, csalfa férje, beszélõ madara. Csónakázik a Bois de Boulogne-ban, Boulez-t hallgat és egzisztenciális kétségek gyötrik, már ha hagyják a csivitelõ madarak.

Noëlle Renaude : Mádám Ka Tovább

Bikinivonal

A Katona József Színház harmadik játszóhelyén, a Sufniban Bikinivonal címmel Tóth Krisztina József Attila-díjas költõnõ verseibõl készített elõadást a Katona 4 fiatal színésze (Pelsõczy Réka, Rezes Judit, Szantner Anna, Keresztes Tamás). A bemutató idõpontja: 2005. április 15., péntek 22:00.

Bikinivonal Tovább

Hagada Klezmer Szimfónia

A széder este visszatérõ száma a négyes. Négy fiúról beszél a Hagada, és négy pohár bort kell meginni ezen az estén. A bûvös négyes szám adta az ötletet, hogy ez a zene a szimfónia mûfajában íródjon, lévén, hogy a szimfónia is négy tételbõl áll.

Hagada Klezmer Szimfónia Tovább

Élő közvetítés - SZFE - József Attila összes

A költészet napjának tiszteletére a Színház- és Filmmûvészeti Egyetemen április 11-én de. 9-tõl kb. éjfélig elhangzik József Attila összes verse, idõrendi sorrendben. Helyszín: Színház- és Fimmûvészeti Egyetem: Ódry Padlás A verseket a 4 színész évfolyam, 7 osztálya, valamint az egyetem…

Élő közvetítés - SZFE - József Attila összes Tovább
süti beállítások módosítása