Suzuka és barátai

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy kiállíthatom a fotóalbumomat. Én és a barátaim sokat nevettünk, amikor ezeket a képeket csináltuk, otthon, vagy a munkahelyünkön, vagy amikor szórakozni mentünk. De benne vannak a komoly, ünnepélyes pillanatok is. Remélem másoknak is tetszeni fognak ezek a képek. És köszönöm Szöllõsi Géza barátomnak, hogy elintézte nekem ezt a kiállítást." Suzuka

"Suzuka egy olyan baba, akit már az első pillanatban a szívembe zártam. Mindene megvan, ami kell, de legszebb mégiscsak az arca, amire örökre rá van vésve az irántam érzett odaadás. Ezt tudtam, amint kicsomagoltam a fejét tartalmazó dobozt és rám emelte tekintetét. Azóta mindent együtt csinálunk, még olyasmit is, amit másképp nem lenne helyénvaló. Ha nem ő lenne Suzuka."

Géza

Suzuka és barátai
Kiállítás a Műcsarnok Menü Pont galériájában

2006. január 05 - 2006. január 29.
Megnyitó: 2006. január 5., 18 h

Megnyitja: Hock Bea

Szöllősi Géza az internetről tölti le képei alapanyagát. Munkáinak technikája eldönthetetlen: valahol a fotó és digitális nyomat közé tehető. A Suzuka és barátai-sorozat fő lelőhelye a japán real-doll típusú, életnagyságú, élethű, mozgatható babák katalógusoldalai. Számítógéppel ezeket a karaktereket illeszti saját, illetve mások által készített amatőr családi képekbe. Az eredetileg szexuális célokra használt babák arcán megjelenő mesterséges érzelem így egészen más, "valódi" értelmet nyer.


forrás: Szöllősi Géza

süti beállítások módosítása