Don Cristóbal pályázat

Minden pulzál a Don Cristóbal pályázat címû produkcióban, melyet F. G. Lorca és D. Harmsz szövegeinek felhasználásával hozott létre a Hólyagcirkusz Társulat. Nincs igazi cselekmény, valójában festõi élõképek sorozatát látjuk, hol kimerevedenek, hol nagyon is elevenné válnak. Érdekes figurákat, sajátos fazonokat mustrálhatunk furcsa öltözetekben, különös bábok társaságában. Az élõ ember gyakran bábszerûen viselkedik, a holt anyag viszont nagyon is megelevenedik, elmosódik a különbség tárgy és ember között. Egy víziósorozat az egész produkció, a képzõmûvészet és a színház összeolvadása. /Bóta Gábor, Magyar Hírlap/

Federico Garcia Lorca és Danyiil Harmsz szövegeinek felhasználásával az előadást létrehozta a Hólyagcirkusz Társulat

1.:
Rácz Attila
2.:
Nádasi László
3.:
Tóth Evelin
4.:
Szabó Domokos
5.:
Homonnai Katalin
6.:
Eszes Fruzsina
7.:
Spilák Lajos
8.:
Szőke Szabolcs

 

Zene:
Szőke Szabolcs
Irodalmi munkatárs:
Bratka László
Díszlettervező:
Balla Gábor, Szőke Dániel,
Szőke Szabolcs
Báb:
Balla Gábor, Szőke Dániel,
Szőke Szabolcs
Hangszer:
Balla Gábor, Szőke Dániel,
Szőke Szabolcs
Fény:
Fodor Gergely
Asszisztens:
Barsi Gizella

 

Elindultunk D. CRISTÓBAL-tól és eljutottunk az orosz dadaista D. HARMSZ-hoz, aki azt mondja nektek:

- "Idefigyeljetek emberek! Egy, kettő, három! És semmi sem történik. Tessék, megörökítettem a pillanatot, amikor semmi sem történt. Ami másnak nehezen, az nekem könnyedén sikerül. Tulajdonképpen repülni is tudok, de erről inkább nem beszélek."

- Gyertek! Jajj emberek nem bírom tovább. Lesz zene. Meg ilyenek. Gyertek!

- Ha azt mondtam jó estét, akkor jó estét! Ezt meg DON CRISTÓBAL mondja nektek!


"Van cirkusz, amely pergődobok ricsajában érkezik, szekéren flitteres, karcsú légtornászok pipiskednek, a bakon égő tekintetű, pödrött bajszú spanyol ül, csíkos trikóban, és három szelídíthetetlen bengáli medve van a hámba fogva. És van, ami nem ilyen. Nyílván ez sem új, miért pont ez volna az. Szomorú bohócai magukat fogták a kocsi elé, nehéz lépteik zenélnek, legörbülő szájuk úgy csendül, mintha kristálypoháron kocogtatnák, a kalapjuk mellé tűzött kókadt virág parancsszó nélkül is violinkulccsá görbül. Hajnalban érkeznek vagy késő este. Az ő porondjukon nincs világszám, nem győzi le senki a gravitációt, és nem kap még aznap este, a második előadás után hathavi szerződést egy Szentpétervár-Vlagyivosztok turnéra. Az ő porondjuk majdnem üres; csillogó áttetsző héj. Hólyag. Nem könnyű eljutni Idáig. Üresnek lenni, az a legnehezebb."

(D.A., Ex-stasis)

Előadás időpontok februárban:

febr. 16., 19.30 Stúdió K
febr. 24, 19.30 Stúdió K

Forrás: Hólyagcirkusz Társulat

süti beállítások módosítása