Tanuld meg a filmírást!

Ott van a fejedben a magyar mozit megváltó filmötlet, de nem tudod, hogyan öntsd formába? Ha ez a helyzet, jelentkezz a februárban ismét elinduló Filmhu Forgatókönyvíró Iskolába, és tanuld meg a játékfilmes és televíziós sorozatírás alapjait, miközben mi segítünk kifejleszteni az ütõképes forgatókönyvet az ötletedbõl.

Cáfolhatatlan tény: a forgatókönyvírás nem impresszionisztikus művészet, hanem egy komoly szakma, tanulható szabályokkal és működőképes módszerekkel, melyek segítenek kreativitásodat úgy kibontani, hogy a nézők számára is élvezetes, a piacon is eladható filmélmény legyen a végeredmény.

A szombatonként ill. hétköznaponként rendezett kurzus folyamán nemcsak a játékfilmes és televíziós forgatókönyvírás nemzetközi alapjait sajátíthatod el az előadásokon, de a workshopok során az oktatókkal és hallgatókkal végzett közös kreatív munka keretében fejlesztheted ki filmötleted a szinopszison, karakterleírásokon és treatmenten át a kész forgatókönyvig. Mindezeket házi feladat formájában kell megírnod alkalomról alkalomra, tehát csak az jelentkezzen, akiben van szorgalom, ugyanis mi mindenkit gyakorlati munkára sarkallunk, és mindenki agyát megmozgatjuk!

 

Az oktatók:

Krigler Gábor: story editor - Barátok közt 1999-2003, a (folyt. köv.) - Hogyan írjunk tévésorozatot c. könyv szerzője, a Filmművészeti Egyetem oktatója

Lovas Balázs: a Tesó és Kész cirkusz c. filmek társ-forgatókönyvírója, a 2003-as Magyar Filmszemle legjobb fiatal forgatókönyvírója, a filmhu szerkesztője

A tanfolyam indulásának időpontja: február 18., szombat, ill. február 20., hétfő

A csoportok létszáma limitált, a hallgatókat jelentkezési sorrendben fogadjuk!

 

A jelentkezést és további kérdéseket az alábbi címeken várjuk:

tel.: 411-1670, 411-1671

e-mail: lovasb@forum.film.hu

forrás: Lovas Balázs

süti beállítások módosítása