Pont Műhely: Család

A Pont Mûhely "Család" c. produkciója a demokráciához hasonlóan a családot is egy olyan kulturális képzõdménynek tekinti, amely ugyan elképesztõ rosszul mûködik, de az alternatíváját mégsem találjuk. A darab azokat a családban elõforduló komolyabb problémákat rendszerezi pszichológia alapossággal, melyekbõl a köztudat inkább tabutémát gyárt a társadalmi vagy a privát viták lefolytatása helyett.

A családon belüli erőszak (pl.: megalázó bánásmód, gyermekverés, incesztus) értékítélet-mentes bemutatása a cél. Nem szociofelvételek a családról, inkább tükör, ami a maga abszurd képeivel önmagáért beszél. Teszi mindezt olyan formában, ami nem igazán tárgyalható a kőszínház és alternatív színház fogalmi kategóriáival.


2006. február 2., 3., 4., - MU Színház
Pont Műhely produkció:
Család

rendező: Keszég László     
díszlet: Valcz Gábor
jelmez: Ferencz Zsófi
zene: Márkos Albert
szerző: Bíró László


"Hogyan verjük meg gyermekünket látszólag minden ok nélkül? Miképp bírjuk rá feleségünket, hogy feküdjék le az első jöttmenttel a szemünk láttára? Mivel alázzuk meg lányunkat műtétje előtt? Kihez forduljunk tanácsért, ha gyermekünknek ki akarjuk tenni a szűrét? Hogyan győzzük meg lányunkat annak a szükségességéről, hogy teljesítse férjünk kívánságát? Ezekre az égető kérdésekre kaphatnak választ a kezdő boldogtalanság-kutatók a Pont Műhely legújabb színházi produkciójában. Változás mérgező szülők, emberi játszmák és radikális pesszimizmus nélkül."


Az 1992-es alapítású Pont Műhely vezetője Keszég László, a kaposvári Csiky Gergely Színház rendezője és színésze. A magyar és külföldi rendezőkkel egyaránt dolgozó társulat évente általában egy új előadással jelentkezik a MU Színházban.

Egykori és jelenlegi tagjai között található többek között Rezes Judit, Enyedi Éva, Vicei Zsolt. A "Család" Keszég László rendezésében kerül színpadra Enyedi Éva, Baranyi Szilvia, Keszég László, Pereszlényi Erika, dr. Thúróczy Szabolcs és Vicei Zsolt főszereplésével.

forrás: Pont Műhely
 

süti beállítások módosítása