Mitsoura

Juhász Miczura Mónika a roma kultúra gyökereibõl és a jelenvaló világ hatásaiból táplálkozó alkotása különleges zenei élményhez vezeti a koncertlátogatót. Összetéveszthetetlen hangjával, egyedi elõadói tehetségével világszerte a legrangosabb helyen szerepel a roma elõadómûvészek sorában. Zenekarában olyan zenészek veszik körül, akik a tradicionális zene iránti érzékenységükkel izgalmas zenei környezetbe helyezik dalait.

MITSOURA
2006. február 19. 19.30-kor 
Marczibányi Tér

Lukács Miklós -cimbalom
Moldvai Márk - pro tools, live surround, percussion
Monori András - gadulka, kaval, soprano, ektar, zurna
Szalai Péter - tabla, ghatam, doromb, dholak, kalimba, konnakol

A koncert díszlete egy folyamatosan változó kör. Indiai motívumrendszerek és roma festőművészek alkotásai által ihletett animációk. (Animáció: Mandula Éva)
 
"Ezek a dalok különböző cigány tradíciókból, zenei hagyományokból származnak. Édesanyám dalai, a család dalai, a közös ünnepek, a temetések dalai. Gyűjtések idős cigány emberektől, akik olyan tehetséggel énekeltek, ahogyan én talán sohasem fogok. A Mitsourával akartam újra a közönség elé lépni. Természetes folyamat volt. Egy szép, lassú kiteljesedés. Nekem így szólnak ezek a dalok." (Mitsou)
 
A produkció sikerrel szerepelt a WORLD MUSIC EXPO-n (WOMEX 2005, ahol  meghívást kapott 2006 júliusában WOMAD (Peter Gabriel nevével fémjelzett) angliai fesztiváljára.

forrás: Marczibányi Téri Művelődési Központ

süti beállítások módosítása