Én és a kisöcsém

A fõváros legújabb teátruma, a Körúti Színház március végén új bemutatóval várja a közönséget. A Színház és Filmmûvészeti Egyetem egykori hallgatói Koltai Róbert rendezésében néhány éve vizsgaelõadásként mutatták be az Én és a kisöcsém címû zenés darabot. A ma már végzett és ismert fiatal színészek újra összejöttek, és Koltai Róberttel kiegészülve március 24-én a Körúti Színházban mutatják be a jól ismert vígjátékot és a népszerû slágereket.

Eisemann Mihály és Szilágyi László 1934-ben komponálta meg a zenés vígjátékot, amely a műfaj egyik legkedvesebb és legszellemesebb, klasszikus darabja lett. A komédiából kiderül, hogy "holdvilágos éjszakán miről álmodik a lány?", miért utazik Velencébe fiúruhában egy szerelmes kisasszony és ki az a "dr. Sas és dr. Vas, a borzasztó furcsa két pasas".

 Én és a kisöcsém

Szereposztás:

Koltai Róbert
Nagy Sándor
Tompos Kátya
Balogh Anna
Peller Anna
Szőcs Artur
Szemenyei János
Ömböli Pál

 Rendező: Koltai Róbert

Bemutató: Március 24. péntek 19:00

***

A Körúti Színház egyéb előadásai márciusban:

 
Molnár Ferenc: A doktor úr
(vígjáték)

Részlet a Doktor úr c. előadásból
  fotó: Szalmás Péter


Szereplők:

Koltai Róbert
Fodor Zsóka
Gyebnár Csekka
Barát Attila
Czvetkó Sándor
Szabó Erika
Király Adrián
Lipták Péter
Koncz Patrícia

Rendező: Galambos Zoltán

A legtöbbet játszott magyar drámaíró, Molnár Ferenc első színpadi művét, A doktor úr című darabot 1902-ben mutatták be. A darab a békebeli hangulatot idézi, de a mai kor emberének is van üzenete. A doktor úrban mindenki keresi önmagát, keresi a siker lehetőségét, és ennek érdekében csal, hazudik, lop, játszik kisebb-nagyobb szerepeket. Sárkány, a híres ügyvéd a legkülönbözőbb fogásokkal mindig eléri védence felmentését, bármilyen gazember is legyen az. Puzsér, a valaha látott legszimpatikusabb betörő már 18-szor ült börtönben, de "hű" segítőtársa Sárkánynak. Puzsér az igazság bajnoka, s a végén még talán az is kiderül, hogy ő az egyetlen gavallér és tisztességes ember a darabban.

Március 8. szerda Mosonmagyaróvár (vendégjáték)
Március 17. péntek 19:00
Március 29. szerda Szombathely (vendégelőadás)
Március 31. péntek 19:00

 ***

John Patrick: Teaház az augusztusi holdhoz
(vígjáték)      

Részlet a Teaház c. előadásból / fotó: Lipták Péter

    
Szereposztás:

Szakácsi Sándor
Őze Áron
Szabó Erika
Hadházi László
Juhász Illés / Kőrösi Gábor

Rendező: Galambos Zoltán


A két Tony-díjjal jutalmazott vígjáték főhősét, Fisby ezredest (Őze Áron) kissé ütődött felettese (Szakácsi Sándor) egy eldugott japán falucskába Tobikibe küldi az amerikai megszállás alatt, hogy megteremtse az amerikai álmot és a demokráciát. A helyiek azonban nem tudják, mik ezek a fogalmak: ők nem szép iskolát, hanem teaházat szeretnének annak a csodaszép gésának, akit az ezredesnek szántak. 


Március 4. szombat 19:00
Március 19. vasárnap 14:30

*** 

Neil Simon: Mezítláb a parkban
(vígjáték)


 Szereposztás:

Koncz Gábor
Vándor Éva
Kautzky Armand
Sztankay Orsolya
Király Adrián
Lipták Péter

Rendező: Galambos Zoltán 


Corie és a Paul fiatal házasok: a szállodai mézesnapok után beköltöznek saját bérleményű lakásukba, hogy elkezdjék közös életüket. A fiataloknak nem csupán egymás különböző életstílusával kell megküzdeniük, hanem Corie magányosan élő, minden lében kanál mamájával, a ház és a lakás furcsaságaival is. No és egy különös szomszéddal, aki mindenkinek udvarol. ...A darabból világhírű film készült Jane Fonda és Robert Redford főszereplésével.
 

március 9. csütörtök 19:00

***

Óz, a csodák csodája
(mesemusical) 

Részlet az Óz, a csodák csodája c. előadásból 
fotó: Lipták Péter
 
  
Szereplők:

Pintér Gábor
Gyebnár Csekka
Király Adrián
Farkas Zoltán
Harna Péter
Simonyi Krisztina
Zsiga László

Zeneszerző: Bor Viktor, Arany Tamás
Dramaturg: Csik Csaba

Rendező, koreográfus: Simonyi Krisztina

Valahol messze Kansas-ből indul útra egy kislány, Totó kutyusával a forgószél segítségével. Dorothy a kalandos vándorlás során barátságot köt a Madárijesztővel, a Bádogemberrel és a Gyáva Oroszlánnal. Mindannyian keresnek valamit és úgy hiszik, hogy a válaszokat Óztól, a nagy varázslótól kapják meg. Útjukat még a rossz boszorkány mesterkedése sem zavarhatja meg, hiszen hitük a csodában, a szeretetben legyőz minden akadályt. A népszerű klasszikus mesét most felújított változatban, dallamos zenével, sok énekes-táncos jelenettel kibővítve láthatják a gyerekek, de az anyukák, apukák számára is igazi élményt nyújt.

Március 4. szombat 11:00
Március 19. vasárnap 11:00


 Forrás: Körúti Színház 

süti beállítások módosítása