Lemezbemutató koncert

A Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band muzsikája a különbözõ zenei mûfajok nagy találkozása. Magas fokú kamarazenélés, improvizációk, könnyed, jókedvû elõadásmód. Spontán utazgatás földrajzi határok és zenei mûfajok között. Így elõfordulhat a magyar népdal latinos ritmusban vagy a moldáviai hora modern tánczenei elõadásmódban, Hacsaturján Kardtánca mint elsöprõ erejû lánctánc, vagy a bolgár horo mint jazz kompozíció.


 
Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band
lemezbemutató koncert
 
Vendég: Dresch Mihály és Szalóki Ági
 
A zenekar tagjai:
Balogh Kálmán - cimbalom
Frankie Lato - hegedű
Novák Csaba - nagybőgő
Kovács Ferenc - trombita, hegedű
György Mihály - gitár,
Bede Péter - szaxofon,
Balogh Gusztáv - ének

Időpont: május 5. 19 óra
Helyszín: Marczibányi Téri Művelődési Központ


 A Gipsy Cimbalom Bandben Balogh Kálmán számos zenei "kalandja" tükröződik - hiszen játszott ő már klasszikus és kortárs zenét, dzsesszt, magyar és jiddis népzenét -, de ez a zenekar attól egyedi, hogy ötvözi a különböző stílusokat.
 
Balogh Kálmán Közép- és Kelet-Európa egyik legismertebb cimbalmosa. Klasszikus és népzenei tanulmányokat folytatott, 1980-ban cimbalomtanárként végzett a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Akadémián, ahol Gerencsér Ferenc volt a mestere. A magyar népzene mellett a balkáni népek muzsikáiból is játszik, gyakran lép fel jazz és rock együttesekkel. A Gipsy Cimbalom Band 1996-ban alakult, rendszeresen turnéznak Európában, 2002-ben felléptek a Montreáli Nemzetközi Jazz Fesztiválon. Első CD-jüket 1997-ben adták ki, azóta a Rounder világszerte elérhetővé tette zenéjüket. A balkán zenevilágát, a dzsesszes hangzást és a roma dallamokat mesteri fokon vegyítik, repertoárjukkal segítik a különböző kultúrák elfogadását. 

Forrás: Marczibányi Téri Művelődési Központ

süti beállítások módosítása