Egy nap, ami a Merlinről szól...

2006. május 1-e az a nap lesz a Merlin életében, amikor kitárja kapuit, és megújult mûsorstruktúrájának gyöngyszemeit mutatja be a színházszeretõ embereknek.

Ezen a napon nyílik alkalom arra, hogy még közelebb kerülhessenek az érdeklődők ismert művészekhez, előadókhoz, a Merlinhez. Tapintsd meg, éldd át, találkozz vele! Egy kötetlen és egyben közvetlen hangulatban zajló napot szeretnénk adni az embereknek, ami hálánkat fejezi ki eddigi szeretetükért, támogatásukért. 

Egy nap, ami a Merlinről szól a színház és szórakozás jegyében. Egy nap, amikor nincs jegy, nincsenek kötöttségek, nincs konvenció.

Műsorunk továbbra is sokszínűen, a szokványos színházi formákon/szokásokon átlépve szerveződik. Új angol nyelvű bemutatóra készül Magács László Mystery of Irma Vep címmel május 22-én, amiből ízelítőül részleteket láthatnak az idegen nyelvű előadásokat kedvelő nézők. 

A kortárs tánc világhírű képviselői, a Bozsik Yvette Társulat - a Merlin műsorának szerves elemeként - a Létramesék című előadást adja elő ezen a napon.

A H.U.D.I. Társulat vacsoraszínházával - az Ibsen év kapcsán is - a Vadkacsát  fordította le saját nyelvére, s  így született meg az Isten éltessen Hedvig Ekdal című performance, ami igazi különlegességet jelent a Merlinben.

S tovább fokozva műsorunk sokszínűségét, egy igazi érdekesség talált otthonra a Merlinben. A színházi konvenciókon túlmutató Hólyagcirkusz Társulat által létrehozott előadásoknak lettünk állandó játszási helye. Négy produkciójuk látható nálunk rendszeresen: Zenekatasztrófa, Hólyagcirkusz, Csődcsicsergő, Keserű bolondok, ezen a napon pedig Szőke Szabolcs,  a Hólyagcirkusz zeneszerzője szólóestje lesz látható.

Az előbb említett társulatok előadásai képezik a Merlin 2006/2007-es évadának gerincét, amely most egy napon, egyfajta happening-ként szeretné szórakoztatni az embereket.

Este pedig az AKT zenekar ad koncertet, ahol a nemzetköziség jegyében francia dalok lesznek hallhatóak.

A program kezdeteként Magács László ismerteti a Merlin 2006/2007-es évadjának terveit. Az előadások alatt a színház egyéb termeiben beszélgetések a művészekkel.

A belépés ingyenes, előzetes regisztráció szükséges!

***
Tervezett program:

16.00: Jack Bennet, Alex Woodhal, Magács László parformance-a

16.30: Bozsik Yvette Társulat: Létramesék

18.00: Szőke Szabolcs szólóestje (Hólyagcirkusz Társulat)

19.30: H.U.D.I.: Isten éltessen Hedvig Ekdal!

23.00: AKT koncert

Időpont: Május 1. - Merlin Nemzetközi Színház

forrás: Merlin Színház

 

süti beállítások módosítása