Macbeth

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház új bemutatóra készül, William Shakespeare Macbeth címû darabját David Zinder izraeli vendégrendezõ irányításával viszi színre a társulat.

Próba
A klasszikus műalkotások jellemzője mindenekelőtt az, hogy üzenetük minden korszak számára érvényes tud maradni. Ez alól a Macbeth sem kivétel. Gazdag és színes cselekménye olyan morális kérdéseket vet fel, melyek meghatározó módon hálózzák be életünket: a bűn "indokoltságának", a mindenkori bosszú jogosságának kérdését, az egyetemes jog és személyes igazságok egymáshoz való viszonyának ma is oly gyakori ellentmondásait.

Ezekre a kérdésekre épül a darab érzelmi világa, mely Shakespeare mély és rendkívül pontos emberismeretéről tanúskodik. Társadalmi alárendeltségekből származó komplexusok és politikai ambíciók, cselszövésbe torkolló hatalomvágy, az elvárásoknak való megfelelés már-már önpusztításig menő kényszere, a férfiúi és női léthelyzetből származó indulatok és magatartásformák alapvető különbözőségének problémái alkotják ezt a világot.

David Zinder 2002 óta rendez rendszeresen Romániában. Előző munkái alapján úgy éreztük, hogy a színészpedagógusként és színházrendezőként egyaránt hatalmas tapasztalattal és hozzáértéssel rendelkező művész társulatunkkal is hasznosan tudna együttműködni, hogy a vele való közös munka tanulságos folyamatként épül majd be színházunk életébe.


ELŐBEMUTATÓ: március 23. (csütörtök)

BEMUTATÓ: március 24. (péntek)

TOVÁBBI ELŐADÁSOK: március 25. (szombat), március 30. (csütörtök), március 31. (péntek)

 forrás: hamlet.ro

süti beállítások módosítása