Megnyílt a MASZK új portálja

Március elsejével megnyílt a MASZK Országos Színészegyesület portálja: http://szinhaz.blog.hu/media/image/2006-03-27/11852293/. címen.

A MASZK központi oldala mindig friss információkat szolgáltat az Országos Színészegyesület munkájáról, tevékenységéről.
Megtalálhatók az ülések jegyzőkönyvei, a negyedévente megjelenő egyesületi lap, a MASZK újság tartalma, és sok más érdekesség. A MASZK-honlap és a Színházi Portál közötti szoros kapcsolat részeként a MASZK állandó felülettel rendelkezik a leglátogatottabb magyar színházi webhelyen -- amelyet naponta új hírekkel töltenek fel. Joggal kérdezhetné az olvasó, hogy honnan lesz a MASZK-nak minden napra új, érdekes információja. A MASZK vezetősége ezt a Színészegyesület Országos Hálózatára építve oldotta meg: a MASZK lehetőséget ad valamennyi magyar nyelven játszó színház képviselőjének, hogy a jelszóval védett szerkesztői felületen keresztül eljuttathassa színházának híreit, hogy a bemutatókról, valamint a repertoáron lévő előadásokról minél több információval szolgálhasson a nagyközönségnek. Itt megjelenhetnek a régiók napilapjainak kritikái, színházi írásai, eljuttathatók lesznek az egyes produkciók képanyagai, és láthatók lesznek az előadások néhány perces videofelvételei is.
A MASZK honlapján ugyancsak találkozhat az érdeklődő közönség a Vasárnap Reggel című hetilap havonta egyszer megjelenő, négyoldalas színházi mellékletével, a MASZK-kal. Kialakítunk - a színházi szakma saját magának!!! - egy információs adatközpontot. S ha ma már az országos napilapok kulturális rovatai csak nagy ritkán írnak az ország határain belüli 37, valamint a határokon túli 16 magyar nyelven játszó prózai társulatok létéről, előadásairól, akkor élve az internet adta információs szabadsággal, mi magunk teremtjük meg a lehetőségét annak, hogy - akit érdekel - mindenkihez egyenlő eséllyel juthasson el minden fontos információ a színházi alkotóközösségekről, határon innen és határon túl.

Szerző: Hegedűs D. Géza
Forrás: MASZK Színészegyesület

süti beállítások módosítása