1 év, 280 név, 316.000 könyv

Szinte észrevétlenül eltelt egy év. Éppen egy évvel ezelõtt nyitott meg Magyarország legnagyobb könyváruháza a Nyugati téren.  Április 1-jén, szombaton ünnepli az áruház elsõ születésnapját. Ez alkalomból egész nap színes programokkal várják önöket.

Délelőtt az áruház földszinti színpadán a gyermekeknek kedveznek. Tizenegy órától a Kolompos együttes muzsikál, majd déltől Huzella Péter várja a gyerekeket, utána egy órától a Magyar Mesezenekar szórakoztatja az érdeklődőket, végül - a délelőtti program zárásaként - egy bábjátékot nézhetnek meg a Maszk Bábszínház előadásában. A programok között Vida Péter, a Nemzeti Színház színművésze játékos vetélkedőkkel és könyvnyereményekkel várja a játszani vágyókat.

Délután fél négykor nyitják meg Burger Barna Fej vagy írás című, magyar írókról készült fotókiállítását a Panoráma teremben, majd négy órától Gerendás Péter, utána öttől Nagy János és Pálhegyi Máté koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők a földszinti színpadon. Végül a nap zárásaként 19 órától a Budapest Ragtime Band játszik egy órán át a negyedik emeleti Panoráma teremben. Ha ellátogatnak az áruházba nem csak a programok nyújtanak élményt, de különleges akcióval is kedveskednek Önöknek, hiszen ha  április 1. és április 8. között az áruházban egyszerre három könyvet vásárolnak, a három közül a legolcsóbbat ajándékba adja Önöknek az Alexandra Könyvesház.

Tehát, egy héten át kettőt fizet - hármat kap!

Április 1. Szombat

Gyermekprogramok a földszinti színpadon:

11.00 Kolompos együttes
12.00 Huzella Péter
13.00 Magyar Mesezenekar
14.00 Maszk Bábszínház

A programok között játékos vetélkedők könyvnyereményekkel
Vida Péter a Nemzeti Színház színművészének vezetésével

Panoráma terem:

15.30 Burger Barna: Fej vagy írás
- 92 kortárs magyar író portréja Nádas Péter válogatásában - 
a kiállítást Csorba Csilla a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója, fotótörténész nyitja meg

Koncertek a földszinti színpadon:

16.00 Gerendás Péter koncertje
17.00 Nagy János és Pálhegyi Máté jazzkoncertje

Panoráma terem:

19.00 -  A Budapest Ragtime Band koncertje

forrás: Alexandra Könyvesház

süti beállítások módosítása