Színház a Budapest Fringe-en

Március utolsó hétvégéjén mûvészeti kavalkád helyszíne lesz a Károly Körút és környéke. 190 elõadás 14 helyszínen, több mint 1000 elõadóval. Ez itt a Budapest Fringe!

A Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) utolsó három napján igazán nagy lesz a felfordulás. Ekkor rendezik Budapest szívében a Károly körút környékén 14 helyszínen a Budapest Fringe Fesztivált, mely a profi és nem hivatásos művészek, off-off-produkciók várost megmozgató gyűjteménye. Fringe Fesztivált először 1947-ben rendeztek az angliai Edinburgh-ban. Majd az elmúlt hatvan évben számos ország csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez és most 2006-ban Magyarország is. A Fringe egy “alternatív" művészeti fesztivál, egy hatalmas lehetőség, egy óriási ki-mit-tud, ahol mindenki felléphet, ahol mindent be lehet mutatni, amelynek művészethez, színpadhoz köze van. A Budapesti Tavaszi Fesztivál utolsó három napja, 2006. március 31.- április 2.-ig tehát a jövő művészeié.

A hatalmas érdeklődés várhatólag sikeres jövőt teremt majd a Fringe-nek, amelynek célja az állandó tehetségkutatás és a fiatal művészek pályára segítése. 196 jelentkező, azaz kb. 1000 művész jelentkezett színházi előadásokkal, tánc, performance, zene és gyerekprogramokkal, amelyeknek hét helyszín 14 színpada ad otthont. A Deák téren és környékén, a Merlin Színház Kamara és Nagy termében, illetve a Klubban, a Gödör Klub négy helyiségében, a Fringe Sátorban, az Örkény Színházban, a Godot Kávéházban, a BÖF- ről már ismert Pavilonban és a Vörösmarty téren Budapestet megmozgató és felforgató programsorozat várható. Minden korosztálynak reggeltől hajnalig.

Az előadók között 51 színházi társulat lép fel, a teljesen amatőr jelentkezők mellett profik is. Stíluskavalkád, amit még nem láttunk és nem ismerünk. Színházrajongók örömére prózai színház, musical, fizikai színház, improvizációk, táncszínház, gyermekszínház, pszichoszínház jellegű produkciók sorát láthatjuk. Az előadásokra, a fellépők meghatározása alapján ingyenesen illetve 500, 1000, 1500 forintos áron lehet bejutni az 500 Ft-os Fringe-jegyek (bónok) felhasználásával. Az ingyenes előadásokra érdemes korábban érkezni. A fellépések pontos helyéről és idejéről a Budapest Fringe műsorfüzetéből lehet tájékozódni.

Csatlakozzon Ön is a Fringe forgatagához most nézőként, de jövőre akár fellépőként is! Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Fringe fellépői és szervezői!


forrás: -tndr-

süti beállítások módosítása