A Faust mint önvallomás

Goethe: Faust címû drámáját mutatja be az egri Gárdonyi Géza Színház április 7-én este 7 órától. Csizmadia Tibor rendezésében elõször kerül színpadra a darab Márton László fordításában.

Kaszás Gergő
"Színdarabunkban Faust szerződést köt az Ördöggel, hogy birtokába jusson annak a lényegi tudásnak, melyet az egyetemen és a könyvtárban nem sajátított el, mindeközben szerzőnk is megküzd egy teljes életen át írt és újraírt művében a jellemek összetettségének, a történetvezetés logikusságának, a színpadi atmoszféra sűrítésének feladatával.
Minden rendezésem önvallomás: mint Goethe színházigazgatója, én is szeretném, hogy a színházunk sikeres legyen. Végigjárva filozófiai mélységű rétegeit is a darabnak, mégiscsak az a szándékom, hogy egy szórakoztató előadást hozzunk létre.
A mi előadásunk arra tesz majd kísérletet, hogy a sokat idézett gondolatok megmutatása mellett élvezetes, szórakoztató színházi formájával varázsolja el ennek a Magyarországon nem sűrűn játszott műnek a közönségét.“- ezekkel a szavakkal ajánlja a rendező, Csizmadia Tibor az előadást, melynek főszerepében Kaszás Gergőt, Mészáros Sárát és Vajda Milánt láthatjuk.

forrás: Gárdonyi Géza Színház, Eger 

Kapcsolódó cikk >>>

süti beállítások módosítása