Az A38 Hajó hírlevele

A rakomány: árvíz - zenei vádorlás - víz, víz, árvíznapló - galéria kacsákkal
Minket az árvíz sem akadályoz meg abban, hogy a héten 5 koncertet tartsunk! - A Katona József Színházban.

Ajaj, lassan minden a tetőnkre tör! Az árvíz, a kampány, a dugók és a szlovák-magyar titkosszolgálati összeesküvés egyaránt! Ez már sok, mert mi most sajnos a vízállás miatt átmenetileg bezárni kényszerültünk, amiért szíves elnézéseteket kérjük, nem tehetünk róla, vis major meg miegyéb, bocs, de megteszünk mindent, amit csak tehetünk, hogy helyreálljon a hajó élete, de amíg a Duna ekkorára van hízva, addig a remek koncertek egy része elmaradni kényszerül, de csodálatos módon másik részük a Katona József Színházba költözve meg lesz tartva, hisz végül a színház sem más, mint egy hatalmas szellemi hajó, ahogy a hajó sem más, mint egy hatalmas színpad. Nem tudjuk, mikor javul meg a Dunánk, s mikor vesz vissza, hogy megnyithatunk újra, de reméljük minél előbb, akár egy jó hét múlva, de arról időben értesíteni fogunk titeket!

---
Mint ha előre éreztük volna, hogy szabira megyünk, a hétre egy zenei-színházi csereüdültetést is beiktattunk. Három naponk keresztül a Katona József Színházban vendégeskedik kis hajónk, a kölcsönt pedig júniusban kapjuk vissza kamatostól, amikor a Kamra Top Dogs című előadása mutatkozik be az A38-on.

• Szalóki Ági, vendég: Dresch Mihály
április 5., szerda 19h, Katona József Színház

A nagyszerű énekesnő korábban és többek között a Besh o droM-ban bizonyított, Hallgató című szólólemezén pedig elragadó természetességgel ötvözi a jazzy ügyeket kedvenc népdalaival.

• Binder Károly jubileumi koncertje
április 7., péntek 19h, Katona József Színház

Binder Károly, a kitűnő zongoraművész és zeneszerző az idén ötven éves. Ebből az alkalomból egy kis retrospektív koncerttel lepi meg a nagyérdeműt, melyen közreműködik az állandó zenésztárs, Borbély Mihály is. A koncert támogatója a Samsung Mobile.

• Grencsó István jubileumi koncertje
április 8., szombat 19h, Katona József Színház

A magyar avantgárd dzsessz nagyja szintén jubilál, Binderéhez hasonlóan kerek évfordulóval. Mi drukkolunk, hogy terítékre kerüljön a Villa Negra alapvető feldolgozá sa is. A koncert támogatója a Samsung Mobile.

***
Jazz Odüsszeia - Zenei vándorlás

A Jazz Odüsszeia - Zenei vándorlás egy nagyszabású, Londont, Párizst és Budapestet megjárt fesztivál, ami azt hivatott bemutatni, hogy milyen hatással volt az európai dzsesszre a bevándorlók kultúrája. Elárulhatjuk, mint a következőkből is kitetszik: igen naggyal. A fesztivál az Európai Unió Culture 2000 programja keretében született meg. A a körülmények ellenére is megtartott fesztivál a Jövő Házában tartott Hugh Masakela koncerttel kezdődött.

John Tchicai (DK) & Louis Moholo (RSA), Spring Heel Jack (UK), Dresch Dudás Mihály, Dresch Quartet
április 6., csütörtök 20h, Katona József Színház

A kitűnő dán-afrikai szaxofonost az avantgárd dzsessz legnagyobbjai között tartják számon. Mindig kísérletező szelleméből msot nekünk is elcsepegtet egy keveset, és megtapastaljuk, milyen az, amikor a free jazz találkozik a Brit-szigetek legőrültebb drum and bass-duójával. A zenélésbe Dresch Mihály is beszáll.

Csodálatos találkozások / Miraculous Meetings
Balogh Kálmán, Mario Caribe (BR/UK), Farkas Róbert, Brian Kellock (UK), Martin Lubenov (BG), Palya Bea, John Rae (UK), Szokolay Dongó Balázs, Szabó Dániel Trió, Transglobal Underground (UK) DJ-szett
április 7., péntek 21h, Katona József Színház

A fesztivál zárónapjára pedig egy igazi jam, skót-magyar-bolgár összefogásban. Kelta, roma és kelet-európai nép zene találkozik vad és finom dzsesszekkel.

Jegyek a színház pénztárában és számos jegyirodában kaphatóak! (Jazz Odüsszeia jegyek a Jövő Házában is!)
 

***
Tehát, az elmaradó koncertek:

április 4., kedd 20h Dhafer Youssef (TN) Jazz Odüsszeia - Zenei vándorlás - a koncertet májusban az A38 Hajó koncerttermében megtartjuk!

április 5., szerda 21h !DelaDap (A) lemezbemutató, The Uptown Felaz, DJ Infragandhi & Cyborg Templar

április 8.,szombat 22h Fresh ER pres. Utah Saints (UK) Live Dex-n-FX

április 9.,vasárnap 20h The Flower Kings (S)

***

És azután...

Árvíznaplót indtottunk honlapunkon, amelyben elmondjuk nektek a hajóval és az árvízzel kapcsolatos legfrissebb híreinket, sirámainkat, reményeinket. Hogy miként közlekedünk csónakkal a hajó és a rakpart között, mennyire tetszik a vadkacsáknak a megnövekedett pálya, hogyan költöztetjük műsorainkat és hová, mit várhatunk a választások hatásaitól az árvízre nézve, nameg hogy miként próbáljuk speciális asztaltáncoltatással elérni, hogy a jó öreg Duna visszatérjen már medrébe.

Emellett honlapunk galériájában megnézheted, hogy miként áll ellen hős hajónk a mindent elsodorni készülő árvíznek.

Egyelőre legyen elég ennyi. Aki idáig eljutott, garantáltan nem marad választási program nélkül. Már nekünk is sajog a szemünk.

 forrás: A38 Hajó

süti beállítások módosítása