Hófehérke meg a törpék

A Fogi Színháza május 8 -án délután 3-kor mutatja be a Budapest Bábszínházban a Hófehérke meg a törpék c. meseoperettet. A Grimm testvérek ismert történetét színpadra írta Albert Péter, az elõadás zenéjét Barabás Árpád szerezte, a dalok szövegét Lõrinczy Attila írta. Az õsbemutató 2002-ben volt a tatabányai Jászai Mari Színházban, Pille Tamás rendezésében.

 

 

Részlet az ősbemutató előadásából

Szerencsi Éva utolsó alakítása, Szépséges Klotild Királynő szerepében, maradandó élmény volt a tatabányai Színházat látogató gyerekek számára. A mostani előadásban Harák Judit tervezte a jelmezek mellett a
törpéket, amik most is bábok. A díszletet Iszlai Zoltán, a balett koreográfiát Dvornik Mónika álmodta színpadra. Hófehérkét hármas szereposztásban Nyáry Detti, Presits Bernadett és Fogarassy Bernadett játssza. A mostoha szerepén Igaz Tünde és Nyáry Detti osztozik. Királyfi Árminként, Maróti Attila és Presits Tamás lép színpadra. A Vadászt,a társulatvezető Fogarassy András játssza. A további szerepekben Albert Péter, Bodrogi Attila  és az előadás rendezője, Pille Tamás is látható.

 

Pille Tamás

Hófehérke romantikus történetét mindenki ismeri.
Ez az a Hófehérke, az igazi!
Fűszerezve fülbemászó melódiával, humorral, amin jól szórakozhat felnőtt és gyerek egyaránt.
Csak a varjú és a bagoly elégedetlen, akik úgy figyelik a történetet, mint a két öreg úr a Muppet Show -ból. Aztán ők is dalra fakadnak és táncra perdülnek, mint a többiek.
A legszebben akkor is a két virág táncol, akik megelevenednek és klasszikus balettjükkel még Hófehérkét is elkápráztatják.
A mostoha gonosz, a vadásznak puskája van.
A törpék heten vannak.
A hős királyfi meg egy kicsit ügyefogyott, de a csókja segít, ahogyan egy mesében illik. Aztán jöhet a dínom-dánom lakodalom, seje-huja-haj...

Máté Csaba írása
forrás: Fogi Színháza

süti beállítások módosítása