Euripidész és Mishima

A színház feloldhatatlan ellentmondásainak egyike, hogy a Vasvári-lakás lócáin, alacsony, sárgára festett óvodai bútorain a kucorodás megenyhül. Nem érezzük spanyolcsizmába szorítottnak magunkat, mint akárhány kényelmes klubfotelben világszerte, ahol színházfélével kínoznak. /MGP/

Euripidész: Iphigeneia Auliszban
 
Agamemnón - Menszátor Héresz Attila
Klütaimnésztra - Vasvári Emese
Iphigeneia - Fátyol Kamilla 
 
d.j.r. - Vasvári Emese

Előadások: április 15-én és 22-én, 15.00-kor
Kapcsolódó cikk: Molnár Gál Péter: Lakás-Euripidész
Támogatta: a Színházi Dolgozók Szakszervezete

Agamemnón mükénei király háromszor becsül maga alá egy istent. Nincs is tudatában, hogy ezt tette, hiszen ő "csak" azt mondta, mikor tökéletes pontossággal célba ejtette a legszebb szarvas űnőt egy vadászaton, hogy ezt maga Artemisz se találta volna el jobban és még hozzáteszi, hogy feláldozza az Istennőnek a legszebbet, amit idén tavasszal lát. Mindez Artemisz istennő kertjében történt, az elejtett vad az ő állata volt. Artemisz Agamemnón lányát vélte a legszebbnek. A királyi család élete rettenetes fordulatot vesz.
 
Annak idején Pandóra aranyládikájába a világ összes bajai be voltak zárva: a kapzsiság, az irígység, a mások feletti uralomvágy, a harag, a gyanakvás, az önhittség, az álnokság, a fényűzés, a zabolátlanság, a birtoklás utáni vágy, a lustaság, a gyilkolás, a kegyetlenség, a hazugság, a hűtlenség, a gyávaság, a szolgalelkűség, a képmutatás; röviden mindaz, ami az embereknek itt a földön újra meg újra megkeseríti az életét.

Cím: Bp. 1053 Magyar u. 12-14. (Vasvári)
Az előadás díjtalan, kizárólag szombat és/vagy vasárnapi napokon játszuk du. 3 órai kezdettel (ideje 60 perc). Megtekintéséhez be kell jelentkezni a 266-32-20-as telefonszámon, mivel alkalmanként 30 nézőt tudunk fogadni.
  
 
***
Yukio Mishima: Aoi
 
Hikaru Vakabayasi - Kamarás Iván
Aoi, a felesége és Ápolónő - Péter Kata
Yaszuko Rokujó élő szelleme - Vasvári Emese

Előadás: április 14-én 21.00-kor
Kapcsolódó cikk: Molnár Gál Péter: Magyar u. 12-14. II. emelet
Ez az előadás a Szombathelyi Színházbarátok Egyesületének támogatásával, közös gondozásban jött létre.
 
szerelem: (fn) Valaki irányti vonzalmon alapuló, vágyban, odaadásban és ragaszkodásban megnyilvánuló érzelem.
 
szeretet: (fn) Valaki iránti vállaláson alapuló, figyelemben, cselekedetben és önzetlen jóakaratban megnyilvánuló állapot.
 
Cím: Bp. 1053 Magyar u. 12-14. (Vasvári)
Az előadás díjtalan, ideje 50 perc. Megtekintéséhez be kell jelentkezni a 266-32-20-as telefonszámon, mivel alkalmanként 25 nézőt tudunk fogadni.
 
A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

forrás: Vasvári Emese Lakásszínháza

süti beállítások módosítása