Dér András: Imitáció

A Komédium Színház legújabb, Dér András: Imitáció (Tisztelet Bergmannak) címû darabjának bemutatóját láthatják az érdeklõdõk április 21-én, pénteken este hét órától.


Komédium Színház
Dér András: IMITÁCIÓ
Tisztelet Bergmannak 
 
              Szofi Manberg, színésznő: DÉR DENISA
Panka, ápolónő: NAGY-KÁLÓZY ESZTER
A fiú: DÉR ZSOLT

Jelmez: Szűcs Edit
Díszlet: Dér András
Dramaturg: Góczán Judit
Mozgás: Vati Tamás
Hang, fény: Fazekas József
Rendezőasszisztens: Mester Éva

Rendező: DÉR ANDRÁS

Bemutató: április 21., péntek, 19.00

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Fővárosi Önkormányzat Kulturális Bizottsága, Nemzeti Alapítvány, Katolikus Rádió

A színésznő szerepemlékei: Anouilh, Claudel, Dienes Valéria, Euripidesz, Ibsen

Szofi Manberg, a híres színésznő megnémul előadás közben. Kórházba kerül, ahol egy ápolónő, Panka nővér gondjaira bízzák. Orvosi javallatra egy hónap csend és teljes nyugalom szükségeltetik Szofinak, ezért férje és a kórház főorvosa, no meg a sors összezárja ezt a két nőt egy hegyek között megbújó, magányos házba. Panka nővér feladata: szóra bírni a színésznőt, megtudni hallgatásának okát. És kezdetét veszi az analízis...

Dér András színpadi szövegéből született izgalmas játék két végletekig egymásra utalt, öregedéstől rettegő, önáltatásokkal és elfojtott vágyakkal teli nő kényszerű összezártságát veszi alapul. A személyiség határait, az elvesztett vagy soha fel nem ismert belső harmónia megtalálásának lehetőségeit keresi. A kezdeti idill egymás lelkébe, gondolataiba hatoló, egymást és önmagukat gyötrő játszmába fordul, mely során az ünnepelt, sikeres színésznő és rajongója, a felszínes ápolónő megérzik, hatalmuk van a másik felett. Hatalmukkal élnek és visszaélnek - irigységet, gyűlöletet, gyilkos ösztönöket majd könyörületességet, megbocsátást hoz felszínre bennük egymás közelségének elviselése. A realitás talajáról időnként a szürrealitásba emelkedő színpadi játékban, az álmokban, látomásokban megjelenik egy fiatal fiú is, egy groteszk humorú, ördögi-angyali trombitás figura. Az elfojtott vágyak, az eltemetett bűntudat, a jóra-rosszra csábítás megtestesítőjeként.

forrás: Komédium Színház

süti beállítások módosítása