Háromszoros L1 siker

Az idei, elsõ magyarországi Fringe Fesztiválon több mint 200 produkció vett részt tánc, színház, zene, performansz, gyermekelõadás kategóriákban. Büszkén jöhetett el három L1-táncmûvész-koreográfus a Fringe Fesztivál Díjkiosztó gálájáról. Ladjánszki Márta és Szabó Réka szakmai különdíjat, Hargitay Ákos Fringe díjat vehetett át.

"Imádom a majdnem 3 című darabot. Számomra a legtisztább, legbátrabb, legőszintébb, legszerethetőbb, legmerészebb és mégis legemberibb duett, amit valaha láttam (vagy láthatnék, ha nem én táncolnék benne). Naturalitás és költészet határán egyensúlyoz, meghatározó eleme az intimitás, hogy akusztikus zene követi, hogy duett, de mégis furcsa hármas kapcsolódás. Nem csak itthon, hanem a világban is már sokadszor megállta a helyét és újra utazunk vele! A Budapest fringe szakmai különdíja kapcsán az Edinborough-i fringe fesztiválra is. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy öregbítsük a magyar tánc-színház hírnevét és sok olyan nézőnk legyen, akik elgondolkoznak saját maguk életén is, akik belesüppednek erre a 40 percre a magányba és a ketten-levésbe.
Akik szeretnek minket és szeretnek velünk egy szobában lenni!" (Ladjánszki Márta)
 

Hargitay Ákos:
Neoposztmodern táncfantázia

Koreográfia/előadók:  Ladjánszki Márta, Berger Gyula
Zene: Jávorka Ádám
Fény: Tímár-Geng András (Amper)
Kosztüm: Pillangó

Koreográfia/előadók: Hargitay Ákos
Koncepció: amerikai posztmodernek nyomán H. Ákos

Köszönjük:
NKÖM, Marland Kft., Habahall Kft., Nagy Zoltán (technika), Sellő, Ladjánszki Márta, szinhaz.hu, L1 FÜGGETLEN TÁNCMŰVÉSZEK TÁRSULÁSA

 Hargitay Ákos: Neoposztmodern táncfantázia c. performansza legközelebb május 24-én este 19 órakor látható az L1 Táncművekben! 

 Támogatók:
L1 FÜGGETLEN TÁNCMŰVÉSZEK TÁRSULÁSA, NKÖM, NKA, Marland Kft., Habahall Kft., szinhaz.hu, Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottsága

"Számomra a Fringe Díj azért óriási elismerés, mert egy olyan független szakmai zsűri döntésén alapszik, akik nem különböző szakmai lobby érdekek mentén hozták meg döntésüket, hanem kizárólag a művészi teljesítményt értékelték. Ilyen elhivatott szakmai zsűri pályafutásom során még nem döntött munkámról Magyarországon. Remélem, az elkövetkező Fringe Fesztiválokon hagyománnyá válik ez a fajta elhivatottság, mely más előadóművészek számára is kiugrási lehetőséget fog nyújtani. "  /Hargitay Ákos/

Hargitay Ákos egész az idiotizmusig vitt neoposztmodern táncfantáziája (pár percben, Scott Wells Budapesten hagyott piros melegítőalsójában előadva) arról szólt, hogy mi a baja a mai táncnak, például az, hogy képtelen röhögni saját magán. A közönség hál' istennek nem volt rest a vidámságra." 
 

***

KARC
-
szabad ötletek színészekre és táncosokra -

Szereplők:
Gőz István
Jarovinszkij Vera
Kövesdi László
Réti Anna
Szász Dániel

Zene: Barna Balázs, Márkos Albert
Fény és kellékek: Szirtes Attila
Kosztüm: Bodnár Enikő

Rendező: Szabó Réka

Támogatók: NKÖM, NKA, Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottsága, Pesti Est Súgó %2

Mi is látjuk hogy zajos, folyton rohanós, harsány, sokszor durva. És mégis milyen magányos, tele falakkal, lehúzott rolókkal. Rideg arcú, mégis kiszol­gáltatott. Kirakatai csillognak.

Karja, arca máshol; vágya bent, élte kint. Fejen állunk, ránézünk, nevetünk.

"...A Karc a minket körülvevő világ cserepeit izgalmas, bizarr kollázzsá alakítva röhögtet... izgalmas határeset, műfajilag nehezen csoportosítható. Korszerű, a szó el nem koptatott értelmében. Izgalmas, mulattató, elgondolkodtató játék. Picit társadalomkritika, picit orfeum, picit komédia és nagyon színház - európai színvonalon."
(Halász Tamás, Ellenfény, 2005/2)


 forrás: L1 Független Táncművészek Társulása

süti beállítások módosítása