Merlin Uniós Majális

Egy újabb nap a nemzetköziség jegyében. A Merlin 1991-es alapítása óta tagja az EU-nak. A Merlin 2004. május 1-jén része volt az EU-csatlakozási ünnepségekre szervezett hivatalos állami programnak. Ekkor 14 órás ünnepi kulturális show-t rendezett az újonnan csatlakozó és régi tagállamok mûvészeivel és a 25 tagállam diplomatáinak részvételével.

2006. november 19-én José Manuel Barroso megnyitotta a Merlin részeként működő Európai Tájékoztatási és Kulturális Központot, melynek küldetése - az Európai Unió népszerűsítése mellett - hogy felhívja a magyarországi állampolgárok figyelmét az Európai Unió fontosságára.
Mindezek szellemében 2006. május 1-jén a Merlin ETKK egy egész napos szabadtéri programsorozattal ünnepli az EU-csatlakozás évfordulóját a Városháza téren. Az évfordulót egy 15 órás kulturális fesztivállal ünnepeljük.
A program részeként bemutatkozik a Merlin Európai Uniós és Tájékoztatási Központ, mely a nap során gyerekeknek és felnőtteknek szóló interaktív játékokkal népszerűsíti az EU-t.
A Központ munkatársai a programsorozat ideje alatt praktikus, gyakorlati információkkal, Európai Uniós kiadványaikkal állnak az Európai Unió iránt érdeklődők rendelkezésére.
A színpadon teret biztosítanak politikusoknak és közéleti személyiségeknek, hogy elmondhassák terveiket és gondolataikat Magyarország EU tagságáról.
A nap zenei arculatát magyar világzenei együttesek határozzák meg. Mindezek mellett a Merlin Nemzetközi Színház jövő évadjának gerincét meghatározó társulatok előadásaival várja közönségét.
A kortárs tánc világhírű képviselője, a Bozsik Yvette Társulat játszik ezen a napon.
A H.U.D.I. Társulat, az Isten éltessen Hedvig Ekdal! című előadásával várja nézőinket.


***

MERLIN UNIÓS MAJÁLIS
2006. május 1.

Részletes program
10.30-tól 01.00-ig

 

10.30: Kolompos együttes gyerekkoncertje

12.00: Monophonic koncert

13.00: Bran koncert

14.30: Keleti Átjáró koncert

15.45: Fabula Rasa koncert

17.15: Bornai koncert

18.00: Bozsik Yvette Társulat - Honour to Martha

18.45: AKT koncert

20.00: Meglepetés koncert

22.00: H.U.D.I Társulat - Isten éltessen Hedvig Ekdal! - vacsoraszínház

forrás: Merlin Színház

süti beállítások módosítása