Nyitott Ajtó

A Marczibányi Téri Mûvelõdési Központban lassan 15 éve mûködik a Nyitott Ajtó Komplex Mûvészeti Fejlesztõ Foglalkozássorozat értelmileg és halmozottan sérült gyerekeknek és fiataloknak. A hetente kedd délutánonként lévõ programra a második kerületbõl és más kerületekbõl érkeznek a diákotthonos gyerekek, közel 300 fõ összesen. A számukra kínált foglalkozások évek óta: színházi elõadások, koncertek, kiscsoportos tánc, dráma, természetismereti  és mozgásfejlesztõ foglalkozások, táncház és kézmûves foglalkozás, állatterápiás foglalkozás, az ünnepekhez, jeles napokhoz tartozó programok.

A május között megrendezésre kerlő Művészeti Hetek című rendezvénysorozat keretében bemutatkoznak a Nyitott Ajtóra járó gyerekek, valamint olyan fellépők szerepelnek a meghívottak között, akik fogyatékkal élnek, de kiemelkedően magas színvonalon képviselik magukat valamilyen művészeti ágban.

A rendezvény célja az, hogy ismertté váljanak gyerekeink, a közönség soraiba várunk mindenkit, aki nyitott, érdeklődik a "másság" iránt, szeretne különleges művészeti élményekkel gazdagodni.

Néhány fontos információ: az első két előadás a művelődési központ színháztermében lesz, 300 fő befogadása itt megoldott. Ide nem kérünk előzetes jelentkezést.

A többi három előadás kisebb teremben kapott helyet, maximum 80 főig. Tehát erre a három előadásra kérünk előzetes bejelentkezést. Ezek közül is kiemelném a május 23-át, a rögtönzés színházi csoportot, ahová nem jöhetnek gyerekek, sem épek, sem fogyatékosok. Ez a szereplő gyerekek kérése felénk.

Ez a program leginkább a fogyatékkal élőket nevelő-tanító felnőtteknek, főiskolásoknak szólna, illetve mindenkinek, aki gyerekekkel foglalkozik. Komolyabb érdeklődésű középiskolások, felső tagozatosok azonban eljöhetnek az előadásra. 

 

süti beállítások módosítása