L1 programok

Az L1 Független Táncmûvészek Társulásának idei kezdeményezése a Koreográfiai mûhely címû programsorozat amelynek keretében fiatal alkotó-jelöltek kapnak lehetõséget elsõ szárnypróbálgatásaik létrehozásához. A koreográfusok megkötöttség nélkül, teljesen szabadon alkothatnak, majd egy mûhelybemutató keretében tárhatják a közönség elé munkájuk eredményét. A program vezetõje, Berger Gyula, a sorozat második állomására Szász Dániel és Széphegyi Szilvia egy-egy elõadását hívta meg.

A TÁNC VILÁGNAPJA KERETÉBEN
Koreográfiai műhely 

Szász Dániel: FÜGGŐ

Koreográfia / táncolja: Szász Dániel

Időpont: 2006. április 29. este 7
Helyszín: L1 Táncművek

"Ebben a munkámban a környezetünkhöz való törvényszerű kötődést vizsgálom. A gravitációt választottam, mint természeti jelenséget, amely az embert végérvényesen helyhez köti.
Ez egy szóló produkció, amelyben minimalizálom a színházi eszközöket (fény, zene), a hangsúlyt az emberi test mozgására helyezem, ami a gravitáció függvénye. A szellem korlátlan szárnyalásának és a test kiszakíthatatlanságának a konfliktusát szeretném eltáncolni."

***

Széphegyi Szilvia: IF

Koreográfus: Széphegyi Szilvia
Táncolja: Széphegyi Szilvia, Blaskó Borbála
Fénytervező: Fogarasi Zoltán
Zene: mix

Időpont: 2006. április 27-28. este 7
Helyszín: L1 Táncművek
Az előadás ingyenes!

A lehetséges és a valóságos között... Mi lenne, ha...

"Büntetést kaptunk, amikor vétettünk a szabályok ellen, és jutalmat, amikor a szabályok szerint éltünk. Naponta sokszor megbüntettek, és sokszor megjutalmaztak bennünket, így hamarosan megtanultunk félni a büntetéstől, és a jutalom elmaradásától.
Jutalmat kapni jó érzés. Mindig megtesszük, amit mások akarnak tőlünk, hogy kiérdemeljük."

 /Don Miguel Ruiz/

Az est támogatói: L1 Független Táncművészek Társulása, Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottsága, Berger Gyula és Barátai Táncszínház, Műhely Alapítvány, Marland Kft., Habahall Kft., Táncélet.hu, Színház.hu

 

***

Ladjánszki Márta: LADIES!


táncolja:
Hód Adrienn
Jarovinszkij Vera
Kántor Kata
Ladjánszki Márta

fény és tér: Szirtes Attila
zeneszerző: Jávorka Ádám és Hammer Zsolt
fotó: Sipos Dániel

koreográfus: Ladjánszki Márta

Időpont:
2006. április 27-28. este 7
Helyszín: L1 Táncművek
(1095 Budapest, Soroksári út 164. tel.: 3581005)
Az előadás ingyenes!

2005. márciusában létrejött a Ladies first! című quartet egy furcsán görnyedő, öregedő madame figurájával. A Trafó tere ihlette táncszínházi előadás most új helyre költözött és új "köntöst" kapott.
"Hárman követtek és én is csatlakozom. Izgat a test, a lélek szigora, halvány-halovány árnyékai, a küzdés és felismerés, mindez a női testből táplálkozva a mozgás szabadságával."

támogatók: L1 Független Táncművészek Társulása, Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottsága, NKÖM, Trafó KMH, ARTUS, NKA, Marland Kft., Habahall Kft., táncélet.hu, színház.hu

 

Ladjánszki Márta: LADIES! és Szabó Réka: Buddha szomorú című koreográfiája ma utoljára látható ebben az évadban.

Fotógaléria a Buddha szomorú c. előadásról >>

 forrás: L1 Független Táncművészek Társulása

süti beállítások módosítása