Ausztrál napok

Egy világhírû író, egy neves történész és egy rendkívül sikeres vonósnégyes látogat el Ausztráliából Budapestre május második hetében, a három napos ingyenes ausztrál kulturális rendezvények keretében. Az Ausztrál Nagykövetség és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, a Macquarie Group támogatásával, olyan programot szervezett, mely reményeink szerint felkelti a magyarok Ausztrália iránti érdeklõdését.

 

Az eseménysorozatot a díjnyertes ausztrál vonósnégyes a Tankstream koncertje nyitja és zárja majd, akik élőkoncertet adnak május 8-án a Bartók Rádióban, Gyöngyössy Zoltán fuvolaművész közreműködésével, illetve május 10-én a Liszt Ferenc Kamarazenekarral az Óbudai Társaskörben lépnek fel.

A program részeként a világszerte elismert író Thomas Keneally (Schindler Listája) tart felolvasást a Merlin Színházban május 9-én, 18.00 órai kezdettel. Keneally úr szépirodalmi és egyéb műveiből olvas majd fel. Május 10-én, 17.00-kor pedig a Közép-Európai Egyetem előtermében tart előadást "The Writer and Ethnic Hysteria" címmel.

Ezenkívül a Merlin Színházban május 9-én megrendezésre kerülő program keretében 14.00 órától elsőként John Molony ausztrál történész professzor előadása lesz hallható, az Eureka felkelésről, amely az ausztrál történelem egy meghatározó eseménye, majd egy az ausztráliai oktatási lehetőségekről szóló előadás következik. Ezt kíséri két különböző könyvbemutató Ausztráliáról és egy fotókiállítás megnyitója.

forrás: Merlin Színház

süti beállítások módosítása