Versművészeti Szeminárium

"Két test, egy lélek..." Örkény idézi a közhelyt, nálunk is aktuális. Baja, a Versek Szigete, két test: egy igazi közösségi tábor, nevezzük nevén, Bajai Versmûvészeti Szeminárium, és egy megállás nélküli szakmai kurzus, a Szín- és Elõadómûvész Felkészítõ Mûhely. Egy lélek: a Magyar Versmondók Egyesülete, ami a szakmai és anyagi hátteret biztosítja.

Bajai Versművészeti Szeminárium
2006. július 20 - 29.

2006-ban együttműködésben a Magyar Szín-Játékos Szövetséggel! Idén már európai színvonalú közösségi térben, biztonságos, őrzött szállással, a festői szépségű Sugovica partján, a Bajai Ifjúsági Táborban (Baja, Petőfi Sziget 5.), népszerű költők, írók, színészek, előadóművészek, ismert televíziós személyiségek társaságában!

Kik ők?

Kárász Eszter

Galkó Balázs, Ráckevei Anna, Bács Ferenc, Kinizsi Ottó, Bella István, Buda Ferenc, O. Szabó István, Papp János, Gabnai Katalin, Béky István, a sort még hosszan folytathatnánk.

Idén biztosan velünk lesz:

-Bartók László előadóművész, az MVE elnöke
-Kárász Eszter színművész, drámapedagógus
-Kiss László rendező, a Versmondó főszerkesztője
-Pataki András rendező, a Forrás Színház igazgatója
-Gabnai Katalin, a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámapedagógia tanára
-Nagy András László rendező, a Magyar Szín-Játékos Szövetség elnöke
-Turczi István költő, a Parnasszus főszerkesztője, a Pen Klub alelnöke
-Zámbori Soma színművész, a Budapesti Kamaraszínház tagja és
-Lutter Imre, a  szeminárium vezetője, előadóművész, az MVE kreatív alelnöke.

Gabnai Katalin

Lesz minden, amire egy színészpalánta vágyik. Rendhagyó pódiumi est, közös darab, halászlé-party... Akik szeretnének megismerkedni a színészvilággal, tanulni akarnak a mai sztároktól, a versek között, egy igazi közösségben keresik az utat, azok kezdhetnek pakolni. Mert nekik van ez a tábor. Lehetőség van egyéni foglalkozásokra is, valamennyi szakemberrel.

Nálunk elsajátíthatod a szakmai fogásokat: lehetőséged van hangképzést, beszédtechnikát, színpadi mozgást tanulni, szituációs feladatokban, bizalomjátékokban vehetsz részt, helyzetgyakorlatokban próbálhatod ki magad, a színészmesterség alapvető szabályait ismerheted meg. Az elismert szakemberek által vezetett versszeminárium hasznos felkészítést nyújt a különféle versmondó versenyeken és találkozókon történő szereplésekhez.

Galkó Balázs
A Szeminárium végén az alkalmi társulatok darabbemutatót tartanak.
A diákokból alkalmi társulatok szerveződnek, amik a kurzusok végén önálló előadással lepik meg a közönséget, nyáresti szabadtéri előadássorozat keretében.  A legjobban produkáló táborozók ingyenes részvételt nyernek az ország legnagyobb verstalálkozójára, az októbervégi Kaleidoszkóp VersFesztiválra (www.versfesztival.hu).  Mindemellett a VersRádió az előadásokat közvetíti, a versmondókkal interjút készít!

Jelentkezni lehet:
Pintér Julianna, Kecskeméti Kisfaludy Könyvtár
6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.
Információ:  06 (76) 505-491

Jelentkezési határidő: 2006. július 05.

forrás: Magyar Szín-Játékos Szövetség

süti beállítások módosítása