Démonok a Tűzraktérben

A Duende zenekar május 18 -án csütörtökön 22 órától koncertet ad a Tûzraktérben. Mûsorukon Nick Cave-songok, illetve második, készülö lemezükrõl való dalok szerepelnek. Az est már nagy sikert aratott a Gödörben és a Fészek-klubban is.

A spanyol eredetű elnevezés Federico Garcia Lorca egyik írásának hatását tükrözi, jelentése: kísértet, démon, átvitt értelemben ihlet, elragadtatás. Jelölhet egyfajta szellemiséget és az alkotás "eksztatikus", racionalitáson túli állapotát is. A duende mindazt magában foglalja, ami az ész számára megfoghatatlan, csupán a lélek, az ösztönök, az érzékek és érzések útján befogadható és átélhető.
Zenéjüket talán így lehetne legpontosabban meghatározni: "sötét lorcai latin", amely azonban igen változatos, széles skálán mozog, az egyes számokban megtalálhatóak - többek között a jazz, rock, dark, groove, reggae és funky elemek is, balladisztikus, lírai hangvételű dalok keverednek keményebb, "pörgősebb", ha úgy tetszik, dionüszoszi, végletes dinamikájú számokkal. Ez a sajátos zenei világ és a számok szövegcentrikussága, az elhangzó textus fontossága természetes hidat jelent a Duende és Nick Cave között - a dalok az ő tolmácsulásokban különös élményt, szellemi kalandot jelentenek.

A zenekar tagjai:
Menszátor Héresz Attila (ének, gitár)
Andrási Kata (ének)
Kardos Dániel (gitár)
Havas Miklós (basszusgitár),
Andy Lee Robinson (billentyű)
Pfeiler Ferenc (dob).

Forrás: Duende zenekar

süti beállítások módosítása