Vortice Dance Company

A  portugál Vortice Dance Company, 2006. május 31-én, szerdán a Nemzeti Táncszínházban vendégeskedik. Kétrészes mûsoruk elsõ része Az õrült király, melynek koreográfiáját egy román festõ, Corneliu Baba munkái ihlették, melyek világát Ravel Bolero-jával párosítják a színpadon az alkotók. A második rész  az Alvó Buddha, Sziddhartha Gautama tanításairól szól.

VORTICE DANCE COMPANY

A VORTICE Dance Company a portugál táncélet fiatal tehetsége, Fátima városából érkezett. Az alapítók, Cláudia Martins és Rafael Carriço egyben művészeti vezetők is, és mindketten fellépnek a darabokban. Kortárs táncműveiket erős fizikalitás jellemzi.  Munkáikat máris jelentős nemzetközi elismerés kíséri / Philip Morris koreográfiai-díj Helsinkiben 2001, Közönség díj a Nemzetközi Balett és Modern Tánc versenyen Nagoya-ban, 2002./

 
Az őrült király / Regele Pierdut

Zene:  Ravel: Bolero
Díszlet és jelmez: Sergio Nap
Táncolja: Rafael Carriço

Koreográfia: Cláudia Martins & Rafael Carriço

 A koreográfiát egy román festő, Corneliu Baba munkái ihlették, melyek világát Ravel Bolero-jával párosítják a színpadon az alkotók. A mű egyetlen szereplője egy holdkóros király, aki hatalmát vesztve magányba zuhan. Egy őrült láthatatlan küzdelmeken át vezető útját követhetjük.

 


Alvó Buddha / The Sleeping Buddha


Zene: J. S. Bach, Plastik Man, Schönberg, Buddist Cantics.
Díszlet:: Rui Zilhăo / Rafael Carriço
Jelmez: Cláudia Martins
Táncolják: Cláudia Martins, Rafael Carriço, Jorge Libório, Vanessa Claro, Filipe, Pereira, David Silva, Melanie Santos, António Laginha.

Koreográfia: Cláudia Martins & Rafael Carriço

Ez a mű Sziddhartha Gautama tanításairól szól, aki életével Buddhává lett. Szanszkrit nyelven a buddha szó jelentése: "felébredt", aki az éjszaka sötétjéből eljut a felébredés világosságához. Ő tudását saját erejéből szerezte meg. Tanítása szerint a megvilágosodás az emberben, magában lejátszódó megismerési folyamat eredménye. Buddha életét a derű és nyugalom töltötte el, ezt sugározza jelenlétével. Életével megmutatta, hogy a tökéletesség elérése lehetséges.

Időpont: 2006. május 31. szerda
Helyszín: Nemzeti Táncszínház

forrás: Nemzeti Táncszínház

süti beállítások módosítása