Duna-parti Gyerekparti

Immáron negyedik alkalommal költözik a Duna-parti Gyerekparti a  Nemzeti Színház és a Mûvészetek Palotája parkjába május 28-án, vasárnap délelõtt fél 11 és este 6 óra között. Ebben az évben gazdag és érdekes programjaival csatlakozik a rendezvényhez az Egyszervolt.hu.

A Gyereknapi Színpadon a Nemadomfel együttes, - mely az esélyegyenlőségi programok részeként nyitja meg a rendezvényt -, Palya Bea, a Tébláb, a Kaláka együttes, Kemény Henrik és Vitéz László, Gryllus Vilmos és a Kolompos együttes táncházzal egybekötött műsora szórakoztatja a legkisebb nagyérdeműt.  A program egyik fénypontja a Nemzeti Színház művészeinek műsora, amelynek alapját Lázár Ervin Dömdö-Dömdö Dömdödöm  és a Vacskamati virágja című meséi adják. Az előadók: Benedek Miklós, Csoma Judit, Hollósi Frigyes, Martinovics Dorina, Mertz Tibor, Pásztor Edina, Schell Judit, Söptei Andrea, Spindler Béla, Újvári Zoltán.
A Gyermeknapi Színpadon zajló programok jelnyelvi tolmácsolással közvetített előadások lesznek, amely a maga nemében, tekintettel a zenei előadókra, és a gyerekeknek szóló programokra, különleges kezdeményezésnek számít.
Nemzeti Színház parkja idén visszatér a legnépszerűbb programjaival: lesz játszóház a legkisebbeknek, a gyerekek igazi jelmezekbe bújhatnak bele, a Hajóorrban horgászhatnak meglepetésekért, megnyitja kapuit a Labirintus, valamint a Csigavár Játszóház a Zikkuratban, ahol a GYIK Műhely vár mindenkit izgalmas kézműves kalandokkal. Miközben a jelmezpróbálástól a horgászatig rengeteg verseny és megmérettetés teszi próbára a résztvevőket, igazi gyerek Ki Mit Tud? is lesz a színpadon, ahol kicsik és nagyon megmutathatják tehetségüket. A műsorvezető Bródy Norbert, a zsűri tagjai: Csoma Judit, Hollósi Frigyes, Papp Zoltán, Pásztor Edina és Szarvas József lesz.  A Nemzeti Színház Stúdiószínpadának előterében 11 és 14 órakor A DNS Társulás Megbabonázott puding (rendező: Lóránt Krisztina) című báb-árnyjátékával várják az érdeklődő gyerekeket.
Gördülő Tánccsoport

Művészetek Palotájában a Cifra Palota interaktív programokkal, szabadtéri játékokkal, táncbemutatóval, rádiós műhellyel, logikai udvarral várja a látogatókat, de az egész nap zajló, színpadi és szabadtéri programok mellett, a Versenygyőztes Fiatalok Hangversenye is helyet kap a Fesztivál Színházban. A Művészetek Palotája Üvegtermében  véradásra várnak mindenkit a Magyar Vöröskereszt közreműködésével.
Az Egyszervolt falu  Mese és Versházat, Kézműves programokat, Mindentjáró Malmot, Világfát, Csúzlizdát, Régi játékokat és játszószereket, gólyalábas zsonglőröket és a legkisebbeknek Lego játszóházat, és igazi futóversenyt varázsol a zöld gyepre. Ezek a programok és foglalkozások akadálymenetesen megközelíthetőek és részét képezik annak az úgynevezett Esélyegyenlőségi parknak, melynek központja a Kapcsol-lak sátor, ahol sérült és ép gyerekek közös játszóházát alakítják ki. Ennek a programnak részeként lép fel a Gördülő Tánccsoport is egy igazán gyerekeknek szóló programmal. Emellett itt is találkozhatnak a gyerekek az Egyszervolt Budán fesztiválon nagy sikert aratott "Mindig a sárga úton" című játékkal, amelynek fő támogatója a Raiffeisen Bank. A játék megannyi tündérországba tévedőnek segít eljutni Ózhoz, a nagy varázslóhoz. Dorothy, a madárijesztő, a bádogember és a gyáva oroszlán valamennyien testre szabott feladatokkal várják a játékos családokat.

Az eseményen minden program díjtalan!

forrás: Nemzeti Színház

süti beállítások módosítása