Urs Widmer: Top Dogs

Az A38 Hajó és a Katona József Színház "csereüdülése" folytatódik: a Kamra nagy sikerû elõadása, Urs Widmer Top Dogsa látható júniusban több alkalommal az A38 Hajó koncerttermében. Különleges tér, különleges elõadás.

 

Fekete Ernő | fotó: Szilágyi Lenke

A Top Dogs szereplői kirúgott menedzserek - nyomorult "lúzer" banda -, akiket gyötör a kétségbeesés, mardos a szégyen, emészt a harag, és akik már-már belehullanak a moralizálás szánalmas mocsarába. Ám az ember-orcájú kapitalizmus hőseink segítségére siet. Befizeti őket egy csinos kis "crash-tréningre", ahol majd új állást keresnek nekik, egyszersmind az elveszett lelkeket gatyába rázzák, felturbózzák a lerobbant önbecsülést, élesítik az önismeretet, edzik a harci kedvet, és megtámogatják az omladozó hitet a Coca-Colában meg a Credit Internationalban; az American Expressben és a Toshibában. S mindezt a legtudományosabb módszerekkel - a legtudományosabb pszichológiával! De nem ám azzal, amelyiket TAJ-kártyára mérnek a diliházban! Nem! Ez a tudomány az a tudomány, amelynek segítségével az ember, a megfelelő pillanatban mosóport, bankot meg pártot választ. Szóval, lesz mit tanulni! Hegyezzétek a füleiteket, tisztelt polgárok! (Bagossy László) 
  

Urs Widmer: Top Dogs 

Szereplők:
Bertalan Ágnes: Anna
Fekete Ernő: Kristian
Hámori Gabriella m.v. / Ónodi Eszter: Lili
Rajkai Zoltán: Mark
Rezes Judit: Vanda
Szabó Győző: Kaspar
Vajdai Vilmos: Toni
Takátsy Péter: Patrik 

 Díszlet: Bagossy Levente m.v.
Jelmez: Földi Andrea m.v.
Asszisztens: Tóth Judit

Rendező: Bagossy László m.v.

Fekete Ernő, Bertalan Ágnes
fotó: Szilágyi Lenke

Előadások: június 9-10-11. és 18-19. este 7-től
Helyszín: A38 Hajó

Jegyvásárlás:kizárólag interneten, a Katona honlapján, a Jegyvásárlás menüpont alatt vásárolhatók, bankkártyával.

Díjak:
Pécsi Országos Színházi Találkozó, 2003: A legjobb előadás
Kontakt Festival (Torun, 2003): Fesztivál-nagydíj

Urs Widmer 1938-ban született Bázelben. Germanisztika, romanisztika és történelem tanulmányait szülővárosában, valamint Montpellier-ben és Párizsban végezte. 1966-ban került be az irodalmi köztudatba, egy a háború utáni német prózáról írt tanulmányával. Ezután az olteni Walter, majd a frankfurti Suhrkamp Kiadónál dolgozott szerkesztőként. Jelenleg szabadfoglalkozású író. 1968 óta publikálja prózai írásait, ’69-ben pedig megírta első hangjátékát. Első színdarabja, a Nyomozók hosszú éjszakája 1973-ból való, s a Bázeli Színház mutatta be. A Top Dogs 1996-os ősbemutatója a zürichi Theater am Neumarktban volt, Volker Hesse rendezésében; melyet aztán számos európai bemutató követett.

 forrás: Katona József Színház

süti beállítások módosítása