Színpad

Megjelent a Magyar SzínházTechnikai Szövetség SZÍNPAD - Elõadómûvészetek technikája címû folyóiratának júniusi száma. A lap választ keres  többek között arra, hogy hogyan lehet visszaszervezni a kiszervezett mûszaki dolgozókat, ezen kívül színháztechnikai újdonságokkal, termékbemutatókkal továbbá beszámolókkal nemzetközi és hazai kiállításokról és sok más érdekességgel találkozhatnak az olvasók a legfrissebb számban.

A tartalomból:

• Aktuális és húsbavágó téma: a bujtatott munkaviszony felszámolása. A színház üzemeltetés számos területén mégis előnyős lehet az Outsourcing? Színházak a gazdasági kényszer szorításában.

• Jó üzleti vállalkozásnak tűnik a többcélú kongresszusi központok építése. A legnépszerűbbet, a Budapesti Kongresszusi Központot most újították fel 8 millió Euróért. Több mint 20 éves tapasztalat: a konferenciák mellett nagyobb súllyal jelentkeznek a kulturális rendezvények. A felújítás a színpadi produkciókhoz szükséges technikát pótolta. Figyelembe vették-e ezeket a tapasztalatokat Debrecen legújabb konferencia központjának építésénél? Az Állami Népi Együttes fellépése a Kölcsey Központban nem ezt igazolta.

• Lehet-e egy hatalmas sportcsarnokban misztikus operát előadni? És rockkoncertet? A Budapesti Sport Arénában mindez - óriási munkával - sikerült. Szörényi Levente: Árpád népe c. nagyszabású operájának és a RAPülők fergeteges koncertjének létrehozásáról a látványtervezők írnak.

forrás: Magyar SzínházTechnikai Szövetség

süti beállítások módosítása