Máté Gábor és Misztrál

Az Alexandra Könyvesház Pódiuma ismét érdekes, színes nyári programokkal várja visszajáró és új vendégeit. A vasárnapi Színészklubban Máté Gábor színmûvész, rendezõt látja vendégül Csáki Judit, jövõ hét elején pedig a Misztrál együttes ad koncertet a Pódium színpadán.

Máté Gábor
fotó: Szilágyi Lenke
Június 18 -án vasárnap, 17 órától  Színészklub című műsorkban Csáki Judit, Máté Gábor színművész, rendezővel beszélget majd.
Máté Gábor 1955-ben született Budapesten. A Színház és Filmművészeti Főiskolán 1980-ban végez, majd a kaposvári Csiky Gergely Színházhoz szerződik, ahol már a harmadik ott töltött év után lehetőséget kap a rendezésre is. 1991-től játszik, azután rendez a Katona József Színházban, rendez a Pesti Színházban, az Ódry Színpadon és a rádióban. Jelenleg a Katona József Színház főrendezője és tanít a Színművészeti Főiskolán.
Számos filmes alkotásban is szerepelt az elmúlt évtizedekben, melyek közül ő maga két filmet tart igazán fontosnak az életében. A Mire befejezi röptét a denevér címűt és Pacsovszy József Esti Kornélját. De találkozhattunk még vele a Ripacsok, Sose halunk meg, a Hosszú alkony, Presszó vagy a Csocsó című alkotásokban is.
Színházi élményeiről, pályájáról, terveiről hallhatnak majd a Pódiumra látogatók a vasárnap esti Színészklubban.


Június 20-án kedden, 19:30 órai kezdettel újra a Misztrál együttes ad koncertet színpadunkon.
Az 1997-ben alakult Misztrál zenei együttes ismert és kevésbé ismert hazai és külföldi költők verseit zenésíti meg sajátos és egyéni hangon. Dalaikban ötvöződik a történelem, a hagyomány egy különleges, gyökereiben magyar, mégis modern dallamvilággal. 1998 júliusában, a XIX. Kaláka Folkfesztiválon megnyerték a Kaláka Alapítvány fődíját, 2000 októberében pedig első helyezést kaptak a Gödöllői Dalostalálkozón. 2006-ban eddigi munkájukért Bartók Béla díjat vehettek át.

A rendezvényekre a belépés díjtalan.

forrás: Alexandra Pódium

süti beállítások módosítása