Közös megegyezéssel

Hiller István oktatási és kulturális miniszter úr, valamint Hegyi Árpád Jutocsa fõigazgató úr között történt megállapodás alapján, közös megegyezéssel távozik posztjáról a Magyar Állami Operaház fõigazgatója.

A miniszter úr az Operaház élére miniszteri biztosként Vass Lajos eddigi politikai államtitkár urat nevezte ki. Megbízása 2006. december 31-ig tart. Hegyi Árpád Jutocsa főigazgatói megbízása június 19-ig tart, ezen a napon történik meg az átadás-átvétel.

Az Operaház főigazgatóját megnyugtatja, hogy a Miniszter úrral történt elmélyült és perspektivikus megbeszélésének tényét a miniszter úr sajtótájékoztatóján megerősítette. Megnyugtatja továbbá, hogy a személyi változás nem jelenti az elindított átalakulási folyamatok megtorpanását.

Az Operaház főigazgatója köszönetet mond mindazoknak, akik együttműködtek vele a reformok megvalósításában. A főigazgató úr véleménye szerint nincs átalakítási folyamat konfliktusok nélkül. Reméli, hogy a miniszteri biztos úr sikeresen, kevesebb konfliktussal folytathatja a megkezdett modernizációs program végrehajtását és gyors eredményeket ér el a gazdálkodási egyensúly megteremtésében.

A távozó főigazgató együttműködési készségét fejezi ki Hiller István miniszter úr és Vass Lajos miniszteri biztos úr felé.


Budapest, 2006. június 15.
Magyar Állami Operaház sajtóosztálya

forrás: Hegyi Árpád Jutocsa

süti beállítások módosítása