Színház és mozi

Teljesnek mondható a 2006. július 5-8 között Sopronban megrendezésre kerülõ VOLT Fesztivál színházi- és moziprogramja. A színházi elõadásoknak a CAFÉ ad otthont, míg a Titanic Filmfesztivál válogatása az Elit Moziban lesz látható. A Fesztiválon a TÁP Színház antidarabját mutatja be "Minden rossz színház" címmel, a Junion csoporttól a tavaly Vidor-díjas  " A jó pálinka itassa magát" címû elõadását láthatják a feszivállátogatók, illetve a Dumaszínház stand-up comedy-vel szórakoztatja két napon át a VOLT közönségét.

Jelenet a Táp Színház Folytatólagosság c. előadásából
TÁP SZÍNHÁZ:
KI MIT NEM TUD? - MINDEN ROSSZ VARIETÉ


A TÁP színház társulatát a rossz színház iránti szenvedélyes elkötelezettség tartja össze. Túl sok jó színház van a világon. Túl sok jó színész, túl sok jó rendező. Túl sok jó darab, túl sok jó előadás. Ki nem unja már a remek világítást, díszletet, jelmezeket? Kit nem altatnak el a zseniális kísérőzenék? A rossz színház ritka kincs, egyre ritkább. Megismételhetetlen. Meg kell becsülnünk ezt a kincset. Ápolnunk, TÁPlálnunk kell a rossz színház ősi hagyományát, meg kell őriznünk a következő generációk számára. Célunk, hogy a lehető legtöbb rossz, amatőr, dilettáns, gagyi, penetránsan kellemetlen színházi előadást hozzunk létre minden szezonban, így a 2005-2006-os színházi évadban is. Mi nem katarzisra törekszünk. Éppen ellenkezőleg. Nem megtisztuláshoz, megvilágosodáshoz, megnemesedéshez, hanem további lelki, erkölcsi, intellektuális piszkolódáshoz kívánjuk segíteni közönségünket. Nincs olyan nézőre szükségünk, akire felemelő hatással lehetünk. Ne látogassa előadásainkat az, aki a színháztól szórakozást, vagy tanúlságokat vár. Nincs színház közösség nélkül. Közösségünk kiveti magából mindazokat, akikben maradt még önbecsülés. A jó színház művelőivel ellentétben mi örülünk annak, ha a közönség nem figyel az előadásra, beszélgetnek, telefonálnak, esznek, isznak, ki-be járkálnak, viszályokat intéznek el előadás közben. Valamennyiünknek jól esik, ha a nézők nem nevetnek a poénokon, ha nem érzékenyülnek el a szomorú jelenetek alatt, ha nem tapsolnak. Boldoggá tesz bennünket, ha előadásainkról hallgat a média.

Részlet a TÁP Színház Folytatólagosság c. előadásából

Szereplők:
Csányi Sándor, Lázár Kati, Juristovszky Sosa, Drobek Attila, SICKRATMAN, Érsek-Obádovics Mercédesz, Schönberger Ádám, Máthé Zsolt, Mészáros Béla, Kovács Lehel, Szabó Simon, Kamarás Iván, Jordán Adél, Fenyő Iván, Nagy Ervin, Keresztes Tamás, Kocsis Gergő, Ubrankovics Júlia, Elek Ferenc, Diósi Gábor, Vécsi Tibor, Horváth Ákos, Sipos Vera, Hajduk Károly, Czapkó Antal, Mucsi Gergő


Rendező: Vajdai Vilmos

Bocs annak, aki nincs rajta, attól aki rajta van, de nem lesz, és attól, aki rosszul írtuk (sic)

Az előadás helyszíne és időpontja: Café, július 6., 16 óra.

Nagy Ervin a TÁP Színház Alatta-fölötte c. előadásban

 ***

A Junion Csoport bemutatja:

A jó pálinka, itassa magát  


A Vidor Fesztiválon a "Legjobb előadás" díjjal jutalmazott darab.
Amit az előadásról tudni érdemes: a jeleneteket az élet írta, vagyis titokban magnóra illetve videóra felvett beszélgetések alapján készültek. Mi nem írtunk hozzá, esetleg  kihúztunk a szövegekből, úm.  drámailag sűrítettünk.Nem akartunk igazán "színdarabot", inkább csak tükröt tartunk a nézőknek.  
 

Jelenet az előadásból
"Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy öreg varázsló, aki olyan pálinkát főzött, hogy ha abból ivott valaki, az utána mindenre tudta a választ. A recept elveszett, de ma is mindenki azt keresi...."

 
Szereplők: 
Csabi - Hegedűs Csaba
János -Orosz Róbert
Veronika: Parti Nóra
Professzor úr Kassai László
Pista, sógor - Ficzere Béla
Atis - Horváth Ákos
Gyuszi -Kassai László
Tasmás - Orosz Róbert
Brigi - Bozó Andrea
Bernadett - Parti Nóra
Béla - Ficzere Béla
Kőműves I. - Kassai László
Kőműves II. - Orosz Róbert

Rendezte: Koleszár Bazil Péter
Az előadás helyszíne és időpontja: Café, július 7., 16 óra.

Jelenet az előadásból

***
DUMASZÍNHÁZ

A stand-up comedy magyar jelentése a kiállás bandázs nélkül, vért nélkül. Kiállni mezítelen személyiséggel a nagyérdemű elé. A stand-up a kétségbeesettek kétségbeejtően komisz műfaja. Nincs segítség: nem a díszlet, a partner, a szerep hiányzik leginkább. Gyilkos nehézsége, hogy áttetszővé válik az emelvényre kiálló. Kilátszik kendőzetlenül valóságos személyisége. Ha pökhendi, ha hízelkedő, ha rátarti, ha lágyagyú, ha lenézően eszes. Nincs mese, nincs szerep mögé búvás. Jobb, mint egy Rorschach-teszt. Leleplezőbb a Szondi-sorstípusoknál.

Fellépő művészek:
Bödőcs Tibor, Kovács András Péter
Az előadások helyszíne és időpontja: Café, július 5. és 8., 16 óra.

 

***
VOLT MOZI

Ismét megnyitja kapuit a város szívében működő Elit Mozi a VOLT Fesztivál látogatói előtt. A program az elmúlt évek, és az idei, immáron 13. alkalommal megrendezett Titanic Budapest Nemzetközi Filmfesztivál alkotásaiból válogatva kerül összeállításra.

Program:

július 5.
16.00  A pokol

július 6.
13.00  Kedves Wendy
15.00  Egy mukkot se
17.00  Dig ! Ezt kapd ki

július 7.
13.00   Földrengések zongorahangolója
15.00   Az íj
17.00   A Richard Nixon merénylet


július 8.
13.00   Adásunkat megszakítjuk
15.00   Huligánok
17.00   A repülő tőrök klánja

Cím:
Sopron, Torna u. 14. Tel: 99/312-211

Forrás és további információ:
Vető Viktória, Sajtófőnök
Tel: + 36 20 4113504

süti beállítások módosítása