Utcaszínház

Utcaszínházi elõadásokat láthatnak a Kõszegre látogatók a Jurisics téren 2006. június utolsó hétvégéjén. A Kõszegi Várszínház szervezésében létrejött programon fellép többek között a Mesebolt Bábszínház, a Bukfenc Csapat valamint Pittman Márton Bábszínháza is. 

A Kőszegi Várszínház 1982-ben alakult. A kezdeti években magyar szerzők, magyar történelmi drámáinak bemutatását tűzte ki célul a szakmai vezetés. 1988-tól - a közönség igényeihez igazodva - a könnyedebb, szórakoztatóbb vígjátékokat részesítjük előnyben, melyek nagyobb sikerre számíthatnak a szabadtéri előadások alkalmával.  1996-tól nem csupán prózai előadásokat lehet találni a színház programjában, hanem opera, operett, komolyzenei hangversenyek, utcaszínházi produkciók, táncbemutatók és folklórprogramok is színesítik a palettát.

Utcaszínház
2006. június 24-26.
- PROGRAM -

Június 23.
18.00 óra - Mesebolt Bábszínház: Babszem csacsi (népmese feldolgozás)
19.00 óra - Bukfenc Csapat: Nálatok laknak-e állatok?

Június 24.
19.00 óra - Soltis Lajos Színház: Vásári Komédiák
20.30 óra - Vaga Banda gólyalábas komédiások és Tűzszelídítők: A hetvenkedő katona

Június 25.
19.30 óra - Pittmann Márton Bábszínháza: Piroska és... ?
20.00 óra - Langaléta Garabonciások: Vásári Komédiák


***
Mesebolt Bábszínház: Babszem csacsi

(népmese feldolgozás)

A mesét megtalálta és átírta: Czirók Tamás
Képekre és bábokra megrajzolta: Csorján Melitta
Játszótárs: Németh Éva
A játékhoz kedvet csinált: H. Nagy Katalin

Mi történik, ha a legképtelenebb kívánságunk teljesül? Nem is gondoljuk, mennyire megváltozik az életünk! Egyszeriben ránk szakad a felelősség; akkor is, ha csak egy babszemnyi az a valami. Vajon miként fordult a sorsa Favágó Flórisnak és a falu lakóinak Babszem Csacsi megjelenésével? Megtudjátok, ha megnézitek a róluk szóló mesét.

forrás: Kőszegi Várszínház 

süti beállítások módosítása