Évadnyitó a Katonában

Augusztus 21-én tartotta a Katona József Színház évadnyitó társulati ülését a Kamrában. A hagyományok szerint átadásra kerültek az elmúlt évad elõadásai alapján megítélt Vastaps-díjak, majd Zsámbéki Gábor igazgató ismertette a 2006/2007-es évadra tervezett bemutatókat.


Gothár Péter
fotó: Szilágyi Lenke


Vastaps-díjak - a Samsung támogatásával: a legjobb rendezés díját Gothár Péter kapta a Kazamaták c. előadásért, a legjobb férfi főszereplőnek Máté Gábort, a legjobb női főszereplőnek Rezes Juditot választották, míg a legjobb mellékszerepekért Bodnár Erika és Rajkai Zoltán vehették át az elismerő oklevelet. Különdíjjal jutalmazták a Troilus és Cressida előadást, Silviu Purcarete rendezésében.


Rezes Judit
fotó: Szilágyi Lenke

 

 

 



A 2006/2007-es évadra tervezett bemutatók:

A Katonában október 27-én láthatjuk Moliere: Don Juan c. művét Bodó Viktor rendezésében, a főbb szerepekben Hajduk Károllyal és Jordán Adéllal. Januárban Ibsen: Vadkacsa c. művét láthatja a közönség, melyet Ascher Tamás rendez (főbb szerepekben: Fekete Tibor, Haumann Péter és Fullajtár Andrea). Márciusban Zsámbéki Gábor rendezésében kerül színre Goldonitól A karnevál utolsó éjszakája, többek között Bezerédi Zoltán, Bodnár Erika, Fullajtár Andrea, Kocsis Gergely és Máté Gábor szereplésével.


Bodó Viktor
fotó: Szilágyi Lenke

A Kamra első bemutatója október 28-án Thomas Bernhard Pisztrángötös c. darabja, melyet Máté Gábor rendezésében láthatnak. Szereplők: Bezerédi Zoltán, Pálmai Anna, Takátsy Péter, Mészáros Béla és Szacsvay László. Januárban Gothár Péter állítja színre Szophoklész Trakhiszi nők c. drámáját, a főbb szerepekben: Ónodi Eszterrel, Szirtes Ágival, Lengyel Ferenccel és Kocsis Gergellyel.

Az új évadban a társulat tagjai között üdvözölhetjük Jordán Adélt, aki az egri Gárdonyi Géza Színházból került a Katona József Színházhoz, valamint Kovács Lehelt, aki a Színművészeti Egyetem elvégzése után szerződött a Katonába.

forrás: Katona József Színház

süti beállítások módosítása