A Föld Színház felhívása

A Föld Színház 2006 õszén bemutatásra kerülõ Taliga király címû erdélyi cigány népmese alapján készülõ darabjához szereplõket keres. A darabban való szereplés egyben a színház társulatához való csatlakozás lehetõségét is jelenti. A jelentkezõk közül személyes beszélgetés alapján választják ki azokat, akikkel - akár hosszabb távon is - dolgozni szeretnének.

A Taliga király egy erdélyi cigány népmese, Nagy Olga gyűjtéséből, a huszadik század második feléből. (Az eredeti mese itt olvasható: http://www.romnet.hu/szotar/cigmes7.html ) Játékos és szürreális nyelvi bakugrásokkal mesél el egy nagyon keserű történetet egy rossz házasságról, egy zsarnok apáról, akinek a fia sem megszületni, sem felnőni nem akar igazán, mégis világra jön, és mégis elindul, hogy megtalálja saját felnőtt életét.

Az a célunk, hogy a mese játékos beszédmódját a durvaságról, a kegyetlenségről, a kiszolgáltatottságról egy színházi előadásba ültessük át, és a színház eszközeivel meséljük el a történetet újra.

Tavaly nyári táborunkban kezdtünk ezzel a történettel foglalkozni, számos különböző úton megközelítve. A tíznapos tréning végére egy rögtönzött előadást állítottunk össze, a különböző módon értelmezett történetdarabokból. Azóta megszületett a szövegkönyv az előadáshoz, és most kezdünk majd bele a történet ívét megtartó színpadi változat próbáiba. Ebbe a munkába fognak az újonnan csatlakozók bekapcsolódni.

A próbákat augusztus második felében kezdjük el, nyári tréningünk során, amiben az előadás előkészítése mellett improvizációs, nyelvi és fizkai színházi gyakorlatokat fogunk végezni.

Jelentkezési korhatár: 18 - 28 év
Jelentkezési határidő: 2006. július 4.
Jelentkezés, érdeklődés: foldszinhaz@gmail.com

- Juhász Bálint, a társulat vezetője -

süti beállítások módosítása