Varázsfuvola

Szent Iván éjszakáján Mozart egyik legnépszerûbb operájának dallamai csendülnek fel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor által vezetett Operettvilág Együttes produkciója, A varázsfuvola Jochen Gnauert rendezésében, német nyelven kerül elõadásra, az örökérvényû gondolatok átadásának és egyben újrafogalmazásának szándékával.

Az egymás iránti megértésről, reményről fogalmazza újra Mozart remekművét. Az Éj királynője szerepében az Operettszínház fiatal művésznője, Fischl Mónika debütál, Taminóként pedig Nyári Zoltánt hallhatják, aki  nem ismeretlen az operakedvelők számára, hiszen több alkalommal is színpadra lépett már az Andrássy úti Ybl-palotában.

Az Alapítvány a Magyar Operettért bemutatja
Wolfgang Amadeus Mozart:
A VARÁZSFUVOLA
opera két felvonásban
szövegét Emanuel Schikaneder írta
német nyelvű előadás

szereposztás:
Sarastro: Cser Péter
Tamino: Nyári Zoltán
 Öreg pap: Vághelyi Gábor
 Az Éj királynője: Fischl Mónika
 Pamina: Geszthy Veronika
Első hölgy: Zsadon Andrea
Második hölgy: Rikker Mária
Harmadik hölgy: Tas Ildikó
Papageno: Hábetler András
Papagena: Pohly Boglárka
Monostatos: Szolnoki Tibor
 I.  fiú: Fehér Éva
II. fiú: Fehér Enikő
 III. fiú: Mosonyi Kati
 Első őrtálló: Roska Dániel
  Második őrtálló: Flier Lajos

Szövegkönyv és művészeti tanácsadó: Prof. de. Robert Herzler
Díszlet: Zsadon Andrea
Szcenika: Juhász Zoltán
Jelmez: Tóth Barna
Karmester: Kollár Imre
Rendező: JOCHEN GNAUERT m.v.

Az OPERETTVILÁG Együttes Budapest produkciója.
Művészeti vezető: Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor

Előadás: 2006. június 24. 20.30
esőnap: 2006. június 25. 20.30
Helyszín:
Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

Az  "Alapítvány a Magyar Operettért" 1993 óta klasszikus operett előadások bemutatásával és műsoron tartásával színesíti a főváros és a vidék kultúrális életét. A Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor által vezetett művészegyüttes az állami zenés színházak kötöttségeivel és ebből adódó nehézségeivel szemben hatékonyan valósítja meg céljait, őrzi és viszi tovább a magyar operett színjátszás tradícióit. Az előadások a klasszikus előadások hagyományait követve magas igényességgel képviselik a méltán népszerű és rendkívül keresett műfajt.

Tágítani szeretnénk színházi megjelenésünk lehetőségeit, ezért mutattunk be ez év januárjában - Mozart születésének 250. évfordulója alkalmával - Der Schauspieldirektor (A színigazgató) című kisopera komédiáját. Az előadás jelenlegi formájában Magyarországon még nem szerepelt, ősbemutatónak tekinthető. Helyszíne a Gödöllői Király Kastély Barokk Színháza, mely gyönyörű és különleges légkört biztosít az előadásnak.

Az újabb kihívás az új feladatunk. Mozart Varázsfuvolájának, a teljes színpadi műnek a bemutatása Szent Iván estéjén, illetve éjszakáján. A mű eredeti, német  nyelven kerül előadásra. A zseniális mesét, zenei remekművet az érett és a gyermeki elmék csiszolására, szépítésére, az örökérvényű gondolatok átadására akarjuk újra megfogalmazni.

Ez a darab a szeretetről szól, az egymás iránti megértésről és a reményről, hogy a világ sokszínűségével együtt szép, és lehet még szebb. Hogy egymásért  lehet, és mindent kell vállalni. Lehet magasztos gondolatokkal kibékíteni, és hinni, hogy egymás nélkül a másik sem létezhet.
Mozart és Schikaneder is így akarta.

Kedves nézőinknek szép és tartalmas estét kívánva várjuk, tisztelettel az Együttes nevében:

Zsadon Andrea  és  Szolnoki Tibor

forrás: Margitszigeti Szabadtéri Színpad
fényképek: Nehéz Andrea

süti beállítások módosítása