Tánc a Pilisben

Idén harmadik alkalommal rendezi meg a hazai kortárstánc képzéssel foglalkozó Új Elõadómûvészeti Alapítvány Nyári Szabad Tánc Egyetemét a Shaolin faluban, a Pilis hegység szívében.

III. NYÁRI SZABAD TÁNC EGYETEM - JÚLIUS 17. -23.

Az egy hetes táborozást szervező Új Előadóművészeti Alapítvány év közben a kortárs tánc terén végez sokrétű, elismert képzési és művészet-támogató munkát. A Pilis hegység egzotikus pontján szervezett napi 11 foglalkozás és az esti vendégek a közönség négy csoportjának nyújtanak (immár harmadik éve) magas színvonalú programokat.
A szervezők minden korosztály számára, valamint családokra is gondolva állították össze a Tánc Egyetem foglalkozásait. A tánc iránt érdeklődő közönség mellett a haladó és professzionális táncosok is találnak a tudásuknak megfelelő táncórákat, melyeket Magyarország elismert táncművészei és pedagógusai vezetnek.



• Gyerekeknek

- Gyerek erdő - Hargitai Ildikó
- Kreatív gyerektánc - Angelus Iván
- Érdeklődőknek, táncbarátoknak
(szülők, táncosok családja, "társművészek" ...)
- Relaxációs, meditációs technikák - Angelus Iván
- Alexander technika - Kepes Juli



• Táncosoknak (több-kevesebb előképzettséggel rendelkező amatőr vagy hivatásos táncosok, ...)

- Kortárstánc - Dányi Viktória
- Jazztánc - Fincza Erika
- Kortárstánc technika és tánc - Bakó Tamás
- Graham technika - Lőrinc Katalin
- Modern rúdgyakorlat - László Mónika
- Moderntánc - Blaskó Borbála
- Kortárstánc technika, repertoár - Szabó Csongor
- Pótfelvételizőknek - A táncművészeti szakközépiskolát és főiskolát működtető alapítvány, egy igazi "legeslegutolsó csatlakozási lehetőséget" ad a "későn jövőknek". A jelentkezők a hét végére tudhatják meg, megkezdhetik-e az iskolát, maradhatnak-e a Budapest Tánciskola következő heti zártkörű táborában.


• Esti programok

- Batyu és Fecske: Kárpát medencei népek táncai: előadás és táncház.
- Táncfilmek vetítése, utána beszélgetés Fuchs Lívia tánctörténésszel
- Kontakt jam - Dobtánc
- Kortárstánc előadás, táncolnak: Bakó Tamás, Blaskó Borbála, Dányi Viktória. Utána a táncosok  Angelus Ivánnal és a közönséggel beszélgetnek arról: hogyan csinálják.

 
• Csoportok bemutatói, Záróbuli
Az esti programok ingyenesek.

A Shaolin falu - korábbi nevén Mexikó - Dobogókő mellett található egy bükkerdőben. A legközelebbi települések több mint egy óra járásra vannak. A Nyári Szabad Tánc Egyetem helyszínén viszont jól felszerelt táncterem és sátor a szakmai program színhelye. A résztvevők faházban vagy sátorban lakhatnak. Az étterem kínai és magyar konyhával működik.

További információ: budapest@tanc.sulinet.hu


forrás: Új Előadóművészeti Alapítvány
Fotó: Kasza Gábor
 

süti beállítások módosítása