Kettős koncert

A Jövõ Házában július 15-én szombaton este fél 10 -kor kettõs koncertet láthatnak a Fogadóba térõk. A Cabaret Medrano és  Duende zenekar elõször egy-egy különálló produkcióval jelentkezik, majd közösen Nick Cave-esttel folytatják a programot.

A Duende zenekar 2000 júliusában alakult. A spanyol eredetű elnevezés Federico Garcia Lorca egyik írásának hatását tükrözi, jelentése: kísértet, démon, átvitt értelemben ihlet, elragadtatás.

Zenéjüket talán így lehetne legpontosabban meghatározni: "sötét lorcai latin", amely azonban igen változatos, széles skálán mozog, az egyes számokban megtalálhatóak -  többek között  - a jazz, rock, dark, groove, reggae és funky elemek is. Ez a sajátos zenei világ és a számok szövegcentrikussága természetes hidat képez a Duende és Nick Cave sötét tónusú, filozofikus dalai között - az ausztrál énekes számai az ő tolmácsolásukban különös élményt, szellemi kalandot jelentenek.

Duende zenekar

Menszátor Héresz Attila - ének, gitár
Andrási Kata - ének
Kardos Dániel - gitár
Havas Miklós - basszusgitár
Andy Lee Robinson - billentyű
Pfeiler Ferenc - dob

 
A Cabaret Medrano Kamondy Imre és barátai "fedőneve". Fanyar és ironikus dalszövegeik Toulouse-Lautrec és Rejtő Jenő, valamint a harmincas évek berlini kabaréjának világát idézik. A latin és balkáni ritmusok - mint a Tangó a jégen, a Balkán cirkusz - gyakran a közönséget is táncra perdítik. A zenekar latinos jazz-es hangzásában a hegedű és a zongora improvizatív játéka dominál.

Cabaret Medrano

 Kamondy Imre
- ének, harmonika, dalszövegek
Verebes György - zongora, zene
Darvas Benedek - hegedű, zongora, melodika, zene
Dudás Zsombor - dob, ütőhangszerek
Horváth Gábor -basszusgitár

 forrás: Jövő Háza

süti beállítások módosítása